Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leanne is interieuradviseur bij Groen: ‘Veel mensen willen precies het plaatje uit een tijdschrift’

Door Janneke Pol 29 november 2019

Groen woning- en projectinrichting bestaat veertig jaar! Hier adviseren ze Deventenaren onder andere over vloeren, meubelbekleding en raamdecoratie. Wie anders kunnen we het best vragen wat er in de afgelopen tijd is veranderd in onze inrichting. Interieuradviseur Leanne Lanters vertelt ons meer.

Van de veertig jaar dat Groen bestaat, werkt Leanne er al acht bij deze Deventer woning- en projectinrichter. Zij weet dus als geen ander hoe trends het afgelopen jaar zijn veranderd. “Tegenwoordig zien we dat mensen precies het plaatje uit een tijdschrift voor ogen hebben. Of dat over een jaar of tien nog steeds zo’n goed idee was, is dan maar de vraag.”

Keuze voor de komende twintig jaar

Wat Leanne adviseert wanneer er weer een tijdschrift onder haar neus wordt geduwd? “Denk er goed over na of het ook echt bij je persoonlijke smaak past. Zo’n vloer kan zeker twintig jaar mee, dan is het zonde als je er over een jaar of tien á vijftien op uitgekeken bent. Kies daarom gewoon wat je zelf echt mooi vindt.” Uit ervaring weet ze dat dat soms makkelijker gezegd dan gedaan is. “Een enkeling kiest in één keer een vloer die ze wel bevalt, anderen komen rustig zes tot zeven keer terug naar de winkel.”

Terra cotta en visgraatvloer

Welke vloeren er tegenwoordig eigenlijk echt niet meer kunnen? “Alles kan, ik vind dat je moet doen wat je mooi vind en niet de trends moet volgen. Maar sommige dingen worden door leveranciers niet meer aangeboden. Het is niet in de collecties te vinden. Voorbeelden hiervan zijn kersenhouten of beuken vloeren. Vroeger was het helemaal in, nu wordt het vervangen door vergrijsde kleuren en materialen als pvc”, zegt Leanne. “Ook de terra cotta tegels die ooit zo in waren, maken nu plaats voor een andere vloer. De kleur terra cotta is wel in, maar dat zie je niet terug in de huidige vloercollecties”, lacht ze.

Toch komen ook sommige ouderwetse trends weer helemaal terug. “De visgraatvloer uit de jaren ’30 of de vloer met houten blokjes. Ze komen terug in dezelfde vorm, maar nu in andere materialen.”

Klassieke meubels in modern jasje

“Een trend op meubelgebied is het opnieuw bekleden van meubels. Denk aan klassieke stoelen die een nieuw leven krijgen met andere stoffen in onze eigen stoffeerderij. Velours en velvet zijn stoffen die tegenwoordig veelgevraagd worden”, weet Leanne. Ook de vouwgordijnen mogen een modern kleurtje krijgen. “Geen felle kleuren, maar met name vergrijsde groene of blauwe tinten zijn in. Het liefst in de vorm van strakke raambekleding in combinatie met een luchtige inbetween. Dit komt vooral de huiselijkheid ten goede, ook is hierdoor de akoestiek in huis fijner.”

Heimwee naar valletjes en tapijt

Helemaal leuk natuurlijk, al die trends van tegenwoordig. De oude rotten in het vak die al vanaf het begin bij Groen werken, hopen stiekem op een terugkeer van een paar oude bekenden. “Denk aan die zware gordijnen met draperieën en valletjes. Er wordt nog wel eens naar gevraagd, maar we hebben echt moeite om daar nog aan te komen. Oudere collega’s hopen dat ze ooit weer helemaal terugkomen”, lacht Leanne. “Net als de vloeren van tapijt, zoals je de vroeger veel meer zag.”

Leanne heeft zo haar eigen ideeën voor ontwikkelingen in de toekomst. “Het is aannemelijk dat raambekleding straks meer met je stem of via je telefoon te regelen is. Dat zien we al steeds meer gebeuren.”

Oh, en hoe ze de verjaardag van Groen vieren? “Bij iedere oplevering geven we een taart weg en klanten krijgen een lekker stukje gebak bij hun bezoek.”


Meer over Groen Woning- en Projectinrichting ontdekken?

Groen Woning- en Projectinrichting woonwinkels

Geopend12:00 - 16:30

Snipperlingsdijk 50, Deventer

Bekijk meer:woonwinkels

adv.