Koen en zijn team koken voor Snelle en Go Ahead Eagles en zo begon dat allemaal

Aangeboden door Freshman

Freshman in de Bibliotheek Deventer teamfoto
Het team van Freshman.

Koen Wiggers begon zijn gezonde maaltijdbezorgservice alleen én online. Nu heeft Freshman een eigen lunchroom en een team van zes man sterk. Dan verzorgt hij ook nog de maaltijden tijdens de theatertour van Snelle en alle uitwedstrijden van Go Ahead. ”Ik heb geleerd dat je groot moet dromen.”

”Ik heb altijd geloofd in mijn idee”, begint Deventenaar Koen Wiggers. Hij startte in januari 2019 zijn eigen onderneming. Freshman: een bezorgservice met gezonde, vers bereide maaltijden. Die maaltijden maakte hij helemaal zelf klaar, in de keuken van El Popo. Het bezorgen in en om Deventer, ging (en gaat nog steeds) met een elektrische bakfiets. ”Het was hard werken omdat ik alles alleen deed.”

Grootse plannen

Freshman bleek een succes. ”Als je lang genoeg volhoudt en er aandacht en tijd instopt, dan loont hard werken altijd”, aldus Koen. Vanaf het begin af aan had hij grootse plannen: hij wilde zijn eigen locatie in de binnenstad. Dat werd dit jaar werkelijkheid. Juni 2021 opende Freshman een lunchroom in de Bibliotheek Deventer. Koen werkt daar met een team van zes man.

Lees verder onder post >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Het samen doen

In de lunchroom aan de Stromarkt kunnen Deventenaren terecht voor de lekkerste koffies, ontbijt, lunch en borrel. Er zijn veel opties voor vegetariërs en veganisten. Het team bereidt er ook alle gezonde avondmaaltijden die thuisbezorgd of afgehaald worden. Koen: ”Het klinkt cliché maar het was echt een rollercoaster. Op een drukke dag is het gaaf om te zien dat iedereen drie stappen extra zet om onze gasten te bedienen.”

Een gloednieuwe kaart

Dat is ook waar hij het meest trots op is: zijn team. ”De mooiste momenten zijn wanneer je een ander iets nieuws kan leren. Ik betrek mijn team bijvoorbeeld graag bij het maken van de nieuwe kaart. Ik wil het echt samen doen.” Die nieuwe kaart gaat volgende week in. Op Instagram kun je alvast spieken wat er allemaal opstaat.

Wat Koen heeft geleerd in de afgelopen jaren? ”Dat je groot moet denken en soms risico’s moet durven nemen. Het kan nooit te groot zijn! Ik wil altijd iets meer en werk daar naartoe.” Dat blijkt te werken, want afgelopen zomer kwamen er veel mooie dingen op Koens pad.

Lees verder onder foto’s >

Koken voor Go Ahead Eagles

Zo werd hij door Go Ahead Eagles benaderd voor een samenwerking. Freshman verzorgt alle herstelmaaltijden voor de hele selectie na alle uitwedstrijden. De maaltijden worden per speler gepersonaliseerd. ”De een wil halal, de ander heeft een allergie of lust iets niet. Natuurlijk zitten er veel groentes en eiwitten in het eten voor het herstel van het lichaam.”

Gezonde maaltijden voor Snelle

Daarnaast verzorgt hij gezonde maaltijden voor Snelle en zijn team tijdens de theatertour. ”Supertof om dat soort projecten te mogen doen!” Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Freshman ook nog samenwerkingen met verschillende sportscholen in de stad. ”Bij R.UIT staat een koelkast met onze maaltijden en ik maak mueslirepen voor The Port.”

Koen: ”Die samenwerkingen vind ik ontzettend vet! Als mensen ons benaderen kijk ik altijd of het bij Freshman past. Als dat zo is, werk ik graag samen en leveren we maatwerk. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat grote bedrijven een koelkast willen met onze gezonde maaltijden, voor personeel dat ’s avonds overwerkt.”

Ontspannen op de bakfiets

Er is veel veranderd, maar één ding is sinds de start van Freshman in 2019 nagenoeg hetzelfde gebleven. Koen bezorgt nog steeds maaltijden aan huis op zijn bakfiets. ”Niet altijd, maar wel vaak. Zo’n uurtje op de fiets aan het einde van de dag is voor mij echt ontspanning. Dat ik dan ook nog de enthousiaste reacties hoor aan de deur, maakt het af!”

Toe aan een koffie met wat lekkers? Freshman in de bieb is open van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Een gezonde avondmaaltijd bestellen? Dat kan via de website.

Foto’s van de lekkerste gerechten van de nieuwe menukaart bekijken? En op de hoogte blijven van andere acties? Volg Freshman dan op Instagram.

Freshman

Stromarkt 18, 7411 PK Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Freshman

Stromarkt 18, 7411 PK Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Pop-upwinkel Ynut in Deventer is bijna dicht maar komt terug op een vaste plek”

Pop-upwinkel Ynut in Deventer is bijna dicht maar komt terug op een vaste plek

Ga naar “Voetbalfans opgelet: deze pop-up winkel opent vandaag in Deventer”

Voetbalfans opgelet: deze pop-up winkel opent vandaag in Deventer

FC Kluif
Ga naar “Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’”

Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’

gebakjesactie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Flexwerker Voeding”

Flexwerker Voeding

 • Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • T/m 23 dec
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn