Kim start JMH De Huidkliniek in Deventer: ‘Door huidverbetering kan ik mensen echt gelukkiger maken’

Kim Postma in haar JMH De Huidkliniek | Eigen foto

“Een huid is zoveel meer dan een onderdeel van je lichaam”, weet Kim Postma (32). Ze startte deze maand JMH De Huidkliniek in Deventer en heeft een duidelijk doel: “Cliënten gelukkiger maken door huidverbetering.”

De eerste week in haar gloednieuwe kliniek zit er net op en dat smaakt naar meer als het aan huidtherapeut Kim Postma (32) ligt. “Het gaat boven verwachting!”, is ze enthousiast. Met de opening van haar eigen JMH De Huidkliniek (Je Mooiste Huid) is een droom uitgekomen.

Gelukkiger in je vel

Kim studeerde in 2011 af als huidtherapeut. “Daarvoor volgde ik de opleiding als allround schoonheidsspecialiste. Zes jaar werkte ik bij Schoonheidsinstituut Loëlle, het was de leukste bijbaan die ik kon wensen. Nadat ik mijn hbo-opleiding tot huidtherapeut had afgerond, ben ik me verder gaan specialiseren.”

“Ik ging met een tuinstoel achterin de auto langs mijn ‘klanten’ om gezichtsbehandelingen te geven.”

De reden dat ze jaren geleden voor dit vakgebied heeft gekozen, is precies waarom de branche haar nog steeds zo trekt. “Het gaat om zoveel meer dan alleen het onderdeel van je lichaam. De huid is het eerste dat mensen van je zien. Is je huid niet gezond, dan kan je dit ongelukkig maken”, weet ze. De juiste richting had ze duidelijk te pakken, maar daarmee was haar droomcarrière nog niet bereikt. “Zolang ik me kan herinneren wilde ik al voor mezelf beginnen. Toen ik net mijn rijbewijs had gehaald, ging ik met een tuinstoel achterin de auto langs mijn ‘klanten’ om gezichtsbehandelingen te geven. Dit waren de vrouwelijke collega’s van mijn vader”, lacht ze.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Uitdagingen op de loer

“Het gevoel om zelf een praktijk op te willen starten bleef kriebelen en dus heb ik de knoop doorgehakt.” Het plan mocht er dan zijn, de uitvoering had nogal wat voeten in aarde. “Ik wilde graag een plekje in gezondheidscentrum St. Jozef, echter was dit destijds nog onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. Onder die naam kon zich maar één huidtherapeut vestigen en die zat er al. Voor mijn praktijk was dus geen plaats.” Tot ze tijdens haar tweede zwangerschap toevallig in het gezondheidscentrum moest zijn. “Ik ving op dat er nu tóch de mogelijkheid zou ontstaan, natuurlijk ben ik er meteen achteraan gegaan.” Met succes. “In februari dit jaar had ik het voor elkaar.” Dat de grootste uitdaging nog op de loer lag, wist ze natuurlijk niet. “De timing met de coronaperiode was slecht.”

“In tegenstelling tot laserbedrijfjes, wil ik professionaliteit uitstralen.”

Kim heeft een duidelijke reden om haar kliniek juist in een gezondheidscentrum te vestigen. “Er bestaan tal van huidlaserbedrijfjes, maar in tegenstelling tot die salons wil ik professionaliteit uitstralen”, zegt ze. “Ik heb veel tijd gestoken in de zoektocht naar de beste (laser)apparatuur en naar de beste producten. Ik weet waar ik het over heb. Als ik iets aanbied, dan wil ik dat het ook echt werkt in plaats van dat het tijdelijk een goed gevoel geeft.”

Eerlijk over eindresultaat

In haar praktijk ziet ze de meest uiteenlopende klanten. “Zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. De heren komen met name voor het laserontharen, maar ook voor hulp bij pigmentvlekken of couperose (gesprongen bloedvaatjes). Dames komen voor een breed scala aan huidverbetering”, legt ze uit. “Wel ben ik altijd eerlijk in mijn advies. Is de verwachting van het eindresultaat te groot? Dan zal ik dit altijd van te voren aangeven.”

“Vol vertrouwen beginnen aan een verbeteringsplan, dat is het allermooist.”

Ondanks alle uitdagingen in de opstart, straalt Kim als ze het heeft over de eerste openingsweek. “Het gaat boven verwachting. Inmiddels heb ik achttien cliënten mogen helpen. Dat ik samen met de mensen een plan kan opstellen om hun huid te verbeteren en dat ze je daarbij vertrouwen, dat is het allermooist.”

Huidtherapeutisch team

Haar doel voor de toekomst? “Een goed huidtherapeutisch team opzetten waarmee we kunnen voldoen aan de vraag van de cliënten, denk aan een uitbreiding naar littekentherapie.”

View this post on Instagram

Yes! JMH de Huidkliniek opent haar deuren! Vol enthousiasme en om goed te starten publiceer ik mijn openingsactie! Een knaller van een actie om jullie snel kennis met mij en mijn krachtige laser te laten maken! Om te vieren dat ik in mijn geboortestad en tevens woonplaats “Deventer” mijn eigen huidtherapeutische kliniek open, kom ik met een gaaf cadeau voor iedereen! Dus wil jij onthaart worden met de beste, nieuwste en meest krachtige laser uit Deventer en omstreken? Dan heb ik de volgende aanbieding voor jou! 6 Behandelingen halen en maar liefst 4 betalen oftewel 4+2 gratis. Ben je benieuwd naar laserontharen maar wil je niet gelijk een pakket afnemen? Kom dan gezellig langs, probeer het eerst en krijg 20% korting op een behandeling naar keuze! "Laserontharen de beste investering in jezelf" BOEK VANAF NU JE CONSULT Dan kijk ik samen met jou wat de juiste mogelijkheden zijn voor jou. Een pakket op maat, voor jou! Zie ik jou binnenkort bij mij in de huidkliniek? Tot snel, Huidtherapeut Kim

A post shared by JMH De Huidkliniek (@jemooistehuid) on

JMH De Huidkliniek

Louis Pasteurstraat 10G, 7415EP Deventer

Nu geopend

Meer informatie

 

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

JMH De Huidkliniek

Louis Pasteurstraat 10G, 7415EP Deventer

Nu geopend

Meer informatie

JMH De Huidkliniek

Louis Pasteurstraat 10G, 7415EP Deventer

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Pop-upwinkel Ynut in Deventer is bijna dicht maar komt terug op een vaste plek”

Pop-upwinkel Ynut in Deventer is bijna dicht maar komt terug op een vaste plek

Ga naar “Voetbalfans opgelet: deze pop-up winkel opent vandaag in Deventer”

Voetbalfans opgelet: deze pop-up winkel opent vandaag in Deventer

FC Kluif
Ga naar “Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’”

Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’

gebakjesactie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Flexwerker Voeding”

Flexwerker Voeding

 • Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • T/m 23 dec
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn