Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kim start JMH De Huidkliniek in Deventer: ‘Door huidverbetering kan ik mensen echt gelukkiger maken’

Door Janneke Pol 9 oktober 2020

“Een huid is zoveel meer dan een onderdeel van je lichaam”, weet Kim Postma (32). Ze startte deze maand JMH De Huidkliniek in Deventer en heeft een duidelijk doel: “Cliënten gelukkiger maken door huidverbetering.”

De eerste week in haar gloednieuwe kliniek zit er net op en dat smaakt naar meer als het aan huidtherapeut Kim Postma (32) ligt. “Het gaat boven verwachting!”, is ze enthousiast. Met de opening van haar eigen JMH De Huidkliniek (Je Mooiste Huid) is een droom uitgekomen.

Gelukkiger in je vel

Kim studeerde in 2011 af als huidtherapeut. “Daarvoor volgde ik de opleiding als allround schoonheidsspecialiste. Zes jaar werkte ik bij Schoonheidsinstituut Loëlle, het was de leukste bijbaan die ik kon wensen. Nadat ik mijn hbo-opleiding tot huidtherapeut had afgerond, ben ik me verder gaan specialiseren.”

“Ik ging met een tuinstoel achterin de auto langs mijn ‘klanten’ om gezichtsbehandelingen te geven.”

De reden dat ze jaren geleden voor dit vakgebied heeft gekozen, is precies waarom de branche haar nog steeds zo trekt. “Het gaat om zoveel meer dan alleen het onderdeel van je lichaam. De huid is het eerste dat mensen van je zien. Is je huid niet gezond, dan kan je dit ongelukkig maken”, weet ze. De juiste richting had ze duidelijk te pakken, maar daarmee was haar droomcarrière nog niet bereikt. “Zolang ik me kan herinneren wilde ik al voor mezelf beginnen. Toen ik net mijn rijbewijs had gehaald, ging ik met een tuinstoel achterin de auto langs mijn ‘klanten’ om gezichtsbehandelingen te geven. Dit waren de vrouwelijke collega’s van mijn vader”, lacht ze.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Uitdagingen op de loer

“Het gevoel om zelf een praktijk op te willen starten bleef kriebelen en dus heb ik de knoop doorgehakt.” Het plan mocht er dan zijn, de uitvoering had nogal wat voeten in aarde. “Ik wilde graag een plekje in gezondheidscentrum St. Jozef, echter was dit destijds nog onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. Onder die naam kon zich maar één huidtherapeut vestigen en die zat er al. Voor mijn praktijk was dus geen plaats.” Tot ze tijdens haar tweede zwangerschap toevallig in het gezondheidscentrum moest zijn. “Ik ving op dat er nu tóch de mogelijkheid zou ontstaan, natuurlijk ben ik er meteen achteraan gegaan.” Met succes. “In februari dit jaar had ik het voor elkaar.” Dat de grootste uitdaging nog op de loer lag, wist ze natuurlijk niet. “De timing met de coronaperiode was slecht.”

“In tegenstelling tot laserbedrijfjes, wil ik professionaliteit uitstralen.”

Kim heeft een duidelijke reden om haar kliniek juist in een gezondheidscentrum te vestigen. “Er bestaan tal van huidlaserbedrijfjes, maar in tegenstelling tot die salons wil ik professionaliteit uitstralen”, zegt ze. “Ik heb veel tijd gestoken in de zoektocht naar de beste (laser)apparatuur en naar de beste producten. Ik weet waar ik het over heb. Als ik iets aanbied, dan wil ik dat het ook echt werkt in plaats van dat het tijdelijk een goed gevoel geeft.”

Eerlijk over eindresultaat

In haar praktijk ziet ze de meest uiteenlopende klanten. “Zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. De heren komen met name voor het laserontharen, maar ook voor hulp bij pigmentvlekken of couperose (gesprongen bloedvaatjes). Dames komen voor een breed scala aan huidverbetering”, legt ze uit. “Wel ben ik altijd eerlijk in mijn advies. Is de verwachting van het eindresultaat te groot? Dan zal ik dit altijd van te voren aangeven.”

“Vol vertrouwen beginnen aan een verbeteringsplan, dat is het allermooist.”

Ondanks alle uitdagingen in de opstart, straalt Kim als ze het heeft over de eerste openingsweek. “Het gaat boven verwachting. Inmiddels heb ik achttien cliënten mogen helpen. Dat ik samen met de mensen een plan kan opstellen om hun huid te verbeteren en dat ze je daarbij vertrouwen, dat is het allermooist.”

Huidtherapeutisch team

Haar doel voor de toekomst? “Een goed huidtherapeutisch team opzetten waarmee we kunnen voldoen aan de vraag van de cliënten, denk aan een uitbreiding naar littekentherapie.”

View this post on Instagram

Yes! JMH de Huidkliniek opent haar deuren! Vol enthousiasme en om goed te starten publiceer ik mijn openingsactie! Een knaller van een actie om jullie snel kennis met mij en mijn krachtige laser te laten maken! Om te vieren dat ik in mijn geboortestad en tevens woonplaats “Deventer” mijn eigen huidtherapeutische kliniek open, kom ik met een gaaf cadeau voor iedereen! Dus wil jij onthaart worden met de beste, nieuwste en meest krachtige laser uit Deventer en omstreken? Dan heb ik de volgende aanbieding voor jou! 6 Behandelingen halen en maar liefst 4 betalen oftewel 4+2 gratis. Ben je benieuwd naar laserontharen maar wil je niet gelijk een pakket afnemen? Kom dan gezellig langs, probeer het eerst en krijg 20% korting op een behandeling naar keuze! "Laserontharen de beste investering in jezelf" BOEK VANAF NU JE CONSULT Dan kijk ik samen met jou wat de juiste mogelijkheden zijn voor jou. Een pakket op maat, voor jou! Zie ik jou binnenkort bij mij in de huidkliniek? Tot snel, Huidtherapeut Kim

A post shared by JMH De Huidkliniek (@jemooistehuid) on


Meer over JMH De Huidkliniek ontdekken?

JMH De Huidkliniek

Gesloten09:00 - 18:00

Louis Pasteurstraat 10G, Deventer

 

Sandra is de eerste tandenbleker in Deventer: ‘Hier geen spierwitte Gerard Joling smile’

Jaloers als jij een spierwitte tandpasta-smile op televisie voorbij ziet komen? Vanaf vandaag kun je...
MIMIK Deventer

Borrelen in een urban jungle of privé bioscoop huren: 8 x dit wist jij nog niet over MIMIK

Koffie of een borrel in de urban jungle van café HIER, ontbijten in je pyjama, de nieuwste films bek...
Paaskermis

Suikerspin, poffertjes en churros! Hier in Deventer eet jij die lekkere kermissnacks

De najaarskermis gaat helaas niet door. Dat betekent geen racende kamelen, niet stuiterend door het ...

Voor de koude dagen! 7 x huizen met openhaard

Een openhaard zorgt uiteraard voor warmte tijdens de koude winterdagen, maar daarnaast geeft een haa...
koffiezaken

5 x deze Deventer koffiezaken zijn genomineerd voor de Nederlandse Horecaprijzen 2020

De nominaties voor de Nederlandse Horeca Prijzen 2020 zijn bekend! Tot 11 november kun je (online) s...

adv.