Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jasmijn Bult (21) is fashionfotograaf en droomt van haar foto op de cover van Vogue

Door Simone Groot Lipman 8 maart 2019

Jasmijn Bult is nog maar 21 jaar, volgt een fotografie opleiding, maar heeft ook al haar eigen bedrijf.  Ze is nog maar een paar jaar bezig, maar heeft grote ambities. Ze wil naam maken in de modewereld. ”Ik wil internationale bekendheid. Het lijkt mij erg tof om mijn foto’s terug te zien op grote billboards of op de cover van magazine Vogue.”

Als je een blik op haar krachtige portretfoto’s werpt, denk je dat Jasmijn al jaren fotografeert. Maar niets is minder waar. ”Als klein meisje ben ik bijna nooit op de foto gezet door mijn ouders. Ik had helemaal niks met fotografie in mijn jeugd. Totdat mijn zus een spiegelreflex had gekocht en merkte dat ik vaak met de camera in mijn handen stond. Na het Cibap in Zwolle ben ik de fotografie opleiding aan het ROC in Ede gaan volgen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart.”

Powerkoppel

Tijdens haar opleiding heeft Jasmijn haar vriend Tom Paape en nu ook partner in crime leren kennen. Hij neemt de zakelijke kant en de marketing op zich. Jasmijn: ”Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het de telefoon opnemen. Ik vind het leuk om met mensen te werken, maar heb ook moeite om beslissingen te nemen.” Tom haakt hier op in: ”Samen zijn wij een heel goed team. Ik merkte al snel dat ik minder de behoefte had om de fotografie kant op te gaan. Ik kan snel schakelen en logisch en praktisch nadenken. Jasmijn kan goed vormgeven, is grafisch heel sterk en perfectionistisch. Zo vullen we elkaar goed aan.”

Discussie

Dit ondernemende stel is de enige uit hun klas met een eigen bedrijf. ”We volgen een excellentie programma waar we terecht kunnen met onze vragen. Op school praten we ook niet over business, alleen via Whatsapp.” Ondanks dat ze een goed team zijn, zijn er ook veel discussies. Zo vindt Tom dat dingen sneller kunnen, maar Jasmijn vind dat het goed moet. Jasmijn: ”Ik ben veel beter in werk onder een opdrachtgever, dan wanneer ik vrij werk fotografeer. Dan is er niemand die mij corrigeert. Als ik onder druk werk, krijg ik de beste resultaten. En als het beeld precies is zoals je in gedachten had, dan geeft dat echt een kick. Maar dan ben je er nog niet, dan begint het retoucheren. Ik ben zo 1,5 tot 9 uur bezig per foto.”

‘Mijn stijl is clean, classy met een magazine vibe’

Fashion

Jasmijn richt zich voornamelijk op fashion fotografie. Tom: ”Er is is niks mis met allround fotografen, maar daar zijn er al duizend van. Wij gaan voor een specialisatie. Het is misschien hoog gegrepen, maar we zijn er van overtuigd dat we naam kunnen maken in deze wereld.” Jasmijn focust zich op haar fotografie, commercieel werk en magazines. ”Mijn leukste opdracht tot nu toe was foto’s schieten voor Jean Paul Mynè in Italië. Deze foto is in maar liefst 43 (!) landen te zien. Het model en de simpelheid van de foto past goed bij mijn persoonlijkheid en stijl. Ik zou mijn eigen stijl dan ook omschrijven als clean, classy met een magazine vibe. Gewoon niet teveel poespas.”

Zwart wit

Toen Jasmijn begon met fotografie, maakte ze al haar foto’s in zwart wit. ”Het zag er tien keer beter uit, maar als je de foto’s nu terug ziet, moet ik erom lachen. Nu maak ik kwalitatief steeds betere foto’s. Het is fijn dat ik met mijn fotostudio alles in huis heb. We kunnen alles hier creëren. Zo staat Marjolein Roelofsen uit Deventer regelmatig model als ik nieuwe dingen wil testen.” Buiten schooluren en in de weekenden zijn ze met hun onderneming bezig. Over 1,5 jaar kunnen ze zich volledig storten op hun eigen bedrijf. Tom: ”Door onze leeftijd worden we nog niet altijd serieus genomen. Dat is frustrerend, want we hebben serieus grote plannen en we kunnen niet wachten om grote klanten en merken binnen te slepen.”


Meer over Jasmijn Bult Fotografie ontdekken?

Jasmijn Bult Fotografie fotografen

GeopendHele dag

H.G. Gooszenstraat 1B, Deventer

Bekijk meer:fotografen

adv.