Isabel en Stephan van Miller’s: ‘We worden er niet rijk van, wel gelukkig’

Door Naomi Pater 22 februari 2019

In september 2018 openden ondernemers en partners in crime Isabel en Stephan hun eigen winkel Miller’s, Feelgood Store aan de Kleine Poot. Een winkel volledig gehuld in de jaren 50 stijl. Zij verkopen (vintage) cadeaus, bloemboeketten (op bestelling), koekjes & taarten, jurken, laarzen en nog veel meer. Na de verkoop van hun eetcafe A Taste Of Honey wilden ze iets nieuws. Het werd een vintage winkel met veel reuring en een eigen stijl. 

Het gelukkige stel is al 36 jaar bij elkaar, waarvan ruim 15 jaar samen als ondernemer. Ze begonnen ooit hun ondernemersavontuur in 2003 met lunchroom A Taste Of Honey, die ze in 2015 verkochten. Stephan: “Het samenwerken gaat enorm goed. Als je zes maanden met elkaar op vakantie kan en je vindt het nog leuk ook, dan kan je alles samen aan.”

‘De naam komt voort uit een Amerikaans biertje’

Reizen door Amerika

Stephan: ”Vanaf 1994 reizen we al af naar Amerika, sindsdien proberen we ieder jaar een keer naar Amerika te gaan. Tijdens deze reizen gaan we bijna nooit naar de drukke steden, maar zoeken we juist de rust op in de natuur. Het platteland met de kleine dorpen vinden we vele malen leuker en gezelliger, de tijd staat daar echt stil.” Miller’s dankt zijn naam ook aan hun favoriete land. Isabel: ”De naam komt voort uit een Amerikaans biertje, waar we goede herinneringen aan hebben. Onze hond heet ook Miller! Als we Miller op de tap hadden, dan klopte voor ons alles: de sfeer, de energie, alleen het biertje zelf smaakt niet eens zo lekker. Dit gevoel willen we ook in de winkel uitstralen.”

Foto | indebuurt Deventer

Een nieuwe onderneming

Toen Isabel en Stephan terugkwamen van hun laatste reis uit Amerika wilden ze iets nieuws beginnen. Stephan: ”Twee dingen vonden we vooral belangrijk: we wilden Deventer en de IJssel blijven zien. In 2015 begonnen we met een bed & breakfast (Hotel van Egmond) in de Zwolse wijk. Het is een beetje in dezelfde stijl ingericht als Miller’s, maar wel minder kitscherig. Maar we wilden er nog iets naast beginnen en toen kwam dit op ons pad. Nu we eenmaal ondernemers zijn willen we nooit meer voor een baas werken. En als het niet goed komt dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Van deze store worden we niet rijk, maar wel gelukkig.”

‘We verkopen alleen dingen waar we zelf een goed gevoel bij hebben’

Eigen stijl

Isabel en Stephan hebben een duidelijk concept. Isabel: ”We verkopen alleen dingen waar we zelf een goed gevoel bij hebben en waar we achter staan. We hadden al veel vintage spullen verzameld, die wij konden verkopen. Omdat het veel eenlingen waren – spullen die na 1 koper weg zijn –  zijn we gestart met het verkopen van kleding, laarzen, koekjes en taarten. In mijn eerste week had ik drie prachtige rock ’n roll jurken uit Amerika in de winkel hangen. Het stond namelijk zó leuk bij de inrichting en ik was helemaal niet van plan om deze verzameling te verkopen. Totdat een vrouw binnenkwam en ze alle drie wilde. Dat was wel even slikken en ik heb er ook wel een traantje om moeten laten.”

Foto | indebuurt Deventer

Tweedehands

De winkel is gewoon gezellig mét tweedehands spullen, vertelt Stephan ons. De jurken en de laarzen die we nieuw inkopen raken niet snel uit de mode en de collectie verandert dus ook niet iedere maand (slow fashion). Alle mode komt van Nederlandse ontwerpers en een deel is geproduceerd in het atelier van een Syrische vluchteling in Olst. Daarnaast wilden we ook een beetje over de top gaan, dus hingen we schilderijen op van zigeuner kindjes. En hangt de toonbank vol met polaroid foto’s. Zo vragen we aan klanten of we een polaroid foto van hen mogen maken, deze foto krijgen ze mee voor een klein prijsje. Het is maar één momentopname en dat vinden wij juist zó leuk en het past goed bij onze vintage winkel.”

Foto | indebuurt Deventer

Doel

”We hebben in onze winkel vrij veel passanten en toeristen. Ons doel is om via online media – waaronder een eigen webshop, waar we mee bezig zijn – een tweede stroom van mensen kennis te laten maken met Miller’s, feelgood store. Een groep die gericht naar ons plekje toe komt en zeggen: ‘We gaan naar Deventer toe en we willen sowieso een kijkje nemen bij die leuke vintage winkel.”


Meer over Miller’s Feelgood Store ontdekken?

Miller’s Feelgood Store kledingwinkels

Nu gesloten09:00 - 18:00

Kleine Poot 8, Deventer

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.