Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ingeborg fotografeert voor vluchtelingen: ‘Het gaat me al jaren aan het hart’

Door Janneke Pol 20 november 2020

Het volgen van vluchtelingenorganisaties en het zelf doneren van geld aan de goede doelen ten behoeve van vluchtelingenkampen vond Ingeborg Wolters niet genoeg. De fotografe pakt nu de camera om haar steentje bij te dragen. “Zo doe ik iets wat ik leuk vind én waarmee ik kan bijdragen.”

Al jaren gaat de vluchtelingenproblematiek fotografe Ingeborg Wolters aan het hart. “De beelden, maar ook zeker de verhalen die je hoort over de toestand in bijvoorbeeld Griekenland. Ik volg het op de voet.” Gaandeweg ging ze zich meer verdiepen in de problematiek en de organisaties die de vluchtelingen helpen. “Ik doneer zelf aan de goede doelen die zich inzetten voor de vluchtelingen en tekende bijvoorbeeld de petitie om vluchtelingenkinderen naar Nederland te halen, ook volg ik onder andere de stichting Because We Carry.”

Schrijnende verhalen

“Als je hoort over vrouwen die net zijn bevallen en hun lange tocht terug naar het kamp zelf wandelend moeten afleggen of de brand die kortgeleden uitbrak in kamp Moria. De schrijnende verhalen van de kinderen raken me nog het meest”, zegt Ingeborg. Wat ze al deed, voelde daarom niet meer goed genoeg voor haar. “De afgelopen weken ben ik gaan nadenken over wat ik zelf nog meer zou kunnen bijdragen. Aangezien ik sinds een jaar of zes parttime fotografeer, bedacht ik dat het mooi was om daar iets mee te doen.”

Portretten in de natuur

Het maken van portretten is de specialiteit van de fotografe. “Ik maak graag foto’s van gezinnen of kinderen, het liefst in de natuur”, zegt Ingeborg. “Mijn plan is om de volledige opbrengst van de shoots te schenken aan het goede doel. Natuurlijk zijn vrijwillige bijdragen ook welkom.” Haar doel? “Ik zou op deze manier in ieder geval duizend euro willen ophalen en daar wil ik best een jaar de tijd voor nemen.”

Naar Griekenland

Wie zo betrokken is, wil zelf misschien zien hoe het opgehaalde geld terecht komt. “Ik overweeg wel zelf die kant op te gaan en heb daarom ook al contact gezocht met stichting Because We Carry“, zegt Ingeborg. “Mijn hart gaat naar kamp Moria, maar er zijn natuurlijk meerdere vluchtelingenkampen die het geld goed zouden kunnen gebruiken.”

Portret laten maken?

Wil jij het doel van Ingeborg graag steunen? Dan kun je hier een afspraak maken om een portret te laten maken of een vrijwillige donatie te doen. De volledige opbrengst stuurt ze naar het goede doel.

 

gebakjes Deventer Ziekenhuis

RUBIA doneerde 400 (!) gebakjes aan het Deventer Ziekenhuis! ‘Dan sta je met je bek vol tanden’

Gisteren was het zover! Cynthia en Anne van RUBIA Patisserie brachten de gebakjes die hun klanten do...
Tango Holterweg

Update: op deze datum gaat Tango Holterweg open

In ons artikel van vorige week hebben wij medegedeeld dat het duurzame tankstation in januari pas op...
Hood

Adopteren van huisdieren blijft landelijk onverminderd: hoe zit dit in Deventer?

Sinds de coronacrisis is de adoptie van het aantal huisdieren in heel Nederland door het dak heen ge...
Deelscooter

Straks ook in Deventer: de knalgroene deelscooter!

Je kent ze misschien al uit andere steden en vanaf volgende week zijn ze ook in onze stad te gebruik...

adv.