Generaties families slapen goed dankzij advies van Bert Visser

Aangeboden door Visser Slaapcomfort

visser-slaapcomfort-bert
Foto | indebuurt Deventer

Als je al jaren in de zaak rondloopt en interesse hebt in mensen, dan bouw je vanzelf een band op met je klanten. ”Hele families komen hier langs, ik ken ze bij naam. Moeder neemt dan dochters en zonen mee terug naar de geboortestad om langs te gaan in de winkel voor kennis en advies. Dat is mooi om te zien”, aldus Bert Visser van Visser Slaapcomfort. 

Als we de winkel binnenstappen, zijn we verbaasd dat de ruimte veel groter is dan aan de buitenkant lijkt. Zo staan er maar liefst twintig opstellingen van bedden op twee etages van verschillende toonaangevende merken.

Kleine jongen

Toen zijn opa Klaas Visser op 1 september 1914 een eigen zaak begon aan de Bergstraat 5, had hij waarschijnlijk niet durven dromen dat zijn zaak 100 jaar later een toonaangevend bedrijf op slaapcomfort zou worden. Bert heeft zijn opa nooit gekend, zijn vader – als oudste zoon van het gezin – nam de zaak over. Bert stond als klein jochie al – samen met zijn neef – op zaterdag zijn vader te helpen met klusjes in de zaak.

‘Zelfs Auping zegt dat dit soort winkels de toekomst zijn!’

Bedden

Waarom Bert al dertig jaar tussen de bedden rondloopt? ”Ik heb commerciële economie gestudeerd. Dus ik wilde graag de handel in, maar had niet zozeer in mijn hoofd om de zaak over te nemen. Toen mijn vader zestig werd, hebben mijn neef en ik het samen opgepakt. Het werd mij zelfs sterk afgeraden door de boekhouder en het MKB. Maar ik moest er met de botte bijl doorheen om het voor elkaar te krijgen, want ik wilde de familienaam niet te gronde doen. Mijn vader deed een stapje terug, dus met steun van de ouders hebben we in rustig vaarwater het bedrijf voort kunnen zetten. Het scheelt dat we al een goede naamsbekendheid hadden. Nu run ik het al tien jaar samen met mijn vrouw. Belangrijkste les die ik meekreeg van mijn vader was kwaliteit blijven verkopen. We kunnen veel sneller leveren en de lijnen zijn veel korter. Meneer Visser weet wel raad. Zelfs Auping zegt dat dit soort winkels de toekomst zijn!”

Slaapkamer

Bert voelt zich helemaal thuis zo tussen de bedden, dekbedden en de klanten. Het allerleukste? ”Mensen helpen met problemen. Ik hoor hier verhalen, daar kan ik wel een boek over schrijven, haha! Ik kom vooral veel te weten over hoe mensen in bed liggen. De houding, hoe ze omdraaien etc. Ik krijg zelfs brieven en e-mails toegestuurd van mensen dat hun sociale leven is veranderd. Ze liggen het liefst om 20.00 uur ’s avonds al in bed omdat het zo fijn ligt. Maar het gaat om het hele verhaal erom heen: het is de woonkamer waar je nooit komt. Het is het intiemste van de mens. Een kwart van je leven ligt de mens in bed”, vertelt Bert enthousiast.

‘Ik hoor hier verhalen, daar kan ik wel een boek over schrijven!’

”Als mensen een huis hebben gekocht, gaan ze aan de slag met de woonkamer en keuken en pas na twee jaar komt de slaapkamer aan de beurt. Terwijl je hier acht uur van de dag doorbrengt. Het is belangrijk dat je accu goed opgeladen is. Dat hoeft helemaal geen kapitalen te kosten. Je kunt zo twintig tot dertig jaar met een onderstel doen en boven matras vervang je eens in de tien jaar.”

Trends

Het grote voordeel van langsgaan bij de beddenzaak, is natuurlijk dat je kunt voelen hoe het bed ligt. ”De vrouwen springen vaak gelijk op bed en kijkt vooral naar de kleuren. De man is eerst wat afwachtend, maar let vooral op het comfort.” In al die jaren ervaring ziet Bert ook verschuiving in de beddenwereld. ”Dertig jaar geleden was een matras hoe harder, hoe beter. De balans is nu volledig overgeslagen naar heel zacht en comfortabel. Maar de gulden middenweg is nog altijd de belangrijkste. Bij te zacht krijg je een hangmateffect en te hard last van de spierspanning. We werken met veel natuurlijke materialen. We zien nu dat veel mensen kiezen voor duurzaam, zo is bamboe dekbed helemaal in. Het is namelijk warmte-regulerend: het houdt je koeler bij hitte en warmer bij koude.”

Visser Slaapcomfort

Bergstraat 1-3, 7411 ER Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Familie De Weijer bakt al 100 jaar oliebollen: ‘Ik eet er elke dag eentje’”

Familie De Weijer bakt al 100 jaar oliebollen: ‘Ik eet er elke dag eentje’

Hollandse Gebakkraam familie de Weijer oliebollen
Ga naar “Bespaartip: Kringloopwinkel RataPlan opent deze week in Deventer”

Bespaartip: Kringloopwinkel RataPlan opent deze week in Deventer

Raimon RataPlan Deventer
Ga naar “Deventer wordt alsmaar mooier en dít team zorgt daarvoor (+ voor- en nafoto’s!)”

Deventer wordt alsmaar mooier en dít team zorgt daarvoor (+ voor- en nafoto’s!)

Aangeboden door Voortman Schilderwerken B.V.

Het team van Voortman Schilderwerken staat voor je klaar! | Foto: Voortman Schilderwerken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “COURGETTE OF AUBERGINE”

COURGETTE OF AUBERGINE

 • Jumbo
 • Geldig t/m 13 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Flexwerker broodvoorziening”

Flexwerker broodvoorziening

 • Stichting Woon- en Zorgcentrum Humanitas
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Deventer krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers”

Deventer krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

 • Broodfonds
 • 26 juni 2023

Topper

Ga naar “Deventer Op Stelten”

Deventer Op Stelten

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Deventer op stelten 2023Deventer op stelten 2023
Ga naar “Deventer Stadsfestival”

Deventer Stadsfestival

 • 15 juli 2023
Deventer Stadsfestival
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
STAAL Deventer Havenkwartier bouwproject nieuwbouw aannemer Dag van de Bouw DeventerSTAAL Deventer Havenkwartier bouwproject nieuwbouw aannemer Dag van de Bouw Deventer
Ga naar “Buitenspelen voor volwassenen”

Buitenspelen voor volwassenen

 • 11 juni 2023