Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Thailand en Spanje naar Deventer: Dylan en Eveline runnen De Expeditie

Aangeboden door Happerij Tapperij de Expeditie 17 mei 2019

Ze reisden samen de wereld over, leerden veel in de buitenlandse keukens en streken uiteindelijk neer in Deventer. Eveline en Dylan Vermaas begonnen met Happerij/Tapperij De Expeditie 4 jaar geleden een nieuw avontuur en delen nu hun (culinaire) belevenissen met de Deventenaren.

“Het was eigenlijk altijd al een droom van Dylan om een eigen restaurant te beginnen”, vertelt Eveline. “In de tijd dat we in Zwitserland woonden, hebben we flink gespaard. Met dat spaargeld zijn we deze zaak begonnen, want we wisten toen nog niet of het allemaal zou lukken.” Drie maanden na de opening hadden Eveline en Dylan al versterking nodig. “Met name op de zaterdagen zaten we helemaal vol.” Inmiddels bestaat het team uit 20 medewerkers.

Eveline komt uit Eindhoven, Dylan groeide op in Groningen. Waarom ze in Deventer een restaurant zijn begonnen? “Deze plek sprak ons meteen aan. Bovendien is Deventer ook toeristisch, we wilden graag in een stad beginnen waar ook toeristen komen.”

‘Ik vond het wel een heel avontuur om een eigen zaak te beginnen’

Avontuur

De twee leerden elkaar kennen tijdens hun werk in Spanje. “Daarna hebben we samen heel wat gereisd. Onder meer door Thailand. In Zwitserland hebben we samen twee jaar in de horeca gewerkt. Ik heb geen horeca-achtergrond, ik heb toerisme gestudeerd. Maar Dylan sprak altijd al vol passie over zijn droom om een eigen zaak te beginnen. Zo ben ik er min of meer ook ingerold. Ik vond het wel een heel avontuur om een eigen zaak te beginnen”, vertelt Eveline.

Zwitserse käseschnitte

Wat ze aan culinaire ervaring hebben meegenomen naar de Expeditie? “Dylan heeft in Thailand verschillende kookworkshops gevolgd, dus dat zie je terug. We hopen hier tevens dezelfde huiselijke sfeer te brengen als die wij in Zwitserland hebben ervaren. Ook voor de kaas- en vleesfondue hebben we ons laten inspireren in Zwitserland. Een populair gerecht is bij ons de Zwitserse käseschnitte. Dat wordt daar gegeten als avondeten, maar serveren wij als lunch.”

Eveline en Dylan vinden het heel belangrijk dat de prijs/kwaliteitsverhouding in hun restaurant goed is. “Voor een verrassingsmenu betaal je €19,95 en voor een keuzemenu €24,95. En daarvoor heb je lekker, vers eten. Alle groenten worden vers in de keuken gesneden en ook de sausjes maken we zelf.”

Contact met de gasten

Happerij/Tapperij De Expeditie werd dit jaar voor de 4e keer winnaar van De Leukste Restaurantverkiezing, met als hoogste waarderingscijfer een 9+. “We zijn gemeentewinnaar geworden met de meeste stemmen”, lacht Eveline. “Het contact met de gasten is ook wat ons werk zo leuk maakt. Sommige gasten komen hier al vanaf het begin en soms wel 3 tot 4 keer per week. Ondanks dat ik het een aantal jaren geleden best spannend vond om deze stap te nemen, ben ik best trots dat we dit samen hebben opgebouwd.”

Lees ook:

kaasfondue-deventer

Lekker! 3 x kaasfondue in Deventer

Oh menn, wat zijn wij dol op kaasfonduen! Speciaal, omdat het vandaag kaasfonduedag is, hebben we ge...
Avocado broodje

Nationale week zonder vlees: hier eet jij vegetarisch in Deventer

We zitten midden in de nationale week zonder vlees en dat moet natuurlijk gevierd worden met een lek...

Meer over Happerij Tapperij de Expeditie ontdekken?

Happerij Tapperij de Expeditie restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Smedenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.