Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit lees je goed: Deventer krijgt de allereerste teckelwinkel van Nederland!

Door Janneke Pol 16 oktober 2020

Deventer is binnenkort een wel heel bijzonder winkeltje rijker: Rob en Carlijn Landeweer verkopen straks twee maanden lang alleen maar teckelspullen in de Smedenstraat.

Teckeljassen, teckelmanden, teckelsokken en teckeloorbellen. Moeten we nog even doorgaan? Alles wat met teckels én hun baasjes te maken heeft, kun jij straks kopen in Deventer. Hier opent op 1 november de allereerste teckelwinkel van Nederland.

Hond voor baasjes met humor

Hashteckel gaat het tijdelijke speciaalzaakje heten, gelijk aan de webshop die eigenaren Rob en Carlijn Landeweer zo’n twee jaar terug startten. “Toen we drie jaar geleden een teckel voor mijn moeder gingen uitzoeken, was ik verkocht”, lacht Carlijn. “Ik kwam thuis met de mededeling dat ik er ook graag eentje wilde. Ze zijn zo leuk en grappig. Het duurde dan ook niet lang voor we onze eigen teckel in huis haalden; Beer Landeweer.”

“Het zijn jachthonden. Ziet hij iets interessants? Dan peert ‘ie hem gewoon.”

Dat de lange snuffelaars niet alleen maar leuk en grappig zijn, weet Carlijn maar al te goed. “Ze lijken misschien schattig, maar ze zijn vooral stoer, eigenwijs en nieuwsgierig. Het zijn echte jachthonden. Als Beer iets interessants ziet, dan peert ‘ie hem gewoon”, lacht ze. “Om een teckelbaasje te zijn moet je wel een beetje humor hebben.”

Beer is het boegbeeld van Hashteckel. Foto|indebuurt

Laag-bij-de-grondse honden

Rob en Carlijn kwamen erachter dat niet alleen het karakter een specifieke eigenschap is van die lange speurneuzen. “Het mogen dan stoere hondjes zijn, in de winter kunnen ze het écht koud krijgen. Ze lopen laag bij de grond en dus krijgt de kou gauw vat op ze.” En wat doe je als je het koud hebt? “We gingen op zoek naar een geschikte jas voor Beer.” Maar die bleek lastiger gevonden dan gedacht. “Met zijn bijzondere vorm is er voor hem natuurlijk niet zo snel een passend exemplaar. Uiteindelijk vonden we een geschikte jas in een buitenlandse webshop. Een waterafstotende trenchcoat.”

Praktisch en schattig onder één dak

Dat bracht Carlijn en haar man Rob aan het denken. “In Nederland zijn er heel veel teckelclubs, maar geen enkele shop die praktische items voor teckels verkoopt”, zegt Carlijn. “We besloten zelf maar een webshop te starten.” Iets waar meer teckeleigenaren op zaten te wachten, bleek uit de reacties. “Teckelbaasjes vormen altijd al een grote familie. Op Facebook zijn diverse groepen speciaal over de hondensoort en ook op straat worden we vaak aangesproken wanneer we met Beer op pad zijn. Ze zoeken elkaar graag op”, weet Carlijn. “De baasjes zijn enthousiast over onze webshop en dus lijkt het ons zo leuk om ze eens in het echt te ontmoeten in de pop-up-shop.”

“Teckelbaasjes vormen een grote familie.”

In webshop staan inmiddels ruim honderd artikelen te koop, een deel daarvan is straks in de fysieke pop-up-shop te bewonderen. Naast items die een beetje teckel in zijn garderobe moet hebben, verkopen de teckelliefhebbers leuke dingen voor andere teckelgekken. “Teckelsieraden, teckelkerstballen en teckelsokken bijvoorbeeld.” Met die laatste verwachten ze flink te scoren. “Hoe leuk is het om iemand deze grappige sokken cadeau te doen tijdens de feestdagen?”

Kijkje nemen?

Kijkje nemen? Zorg dan dat je in november of december langsgaat, dan is de pop-up-teckel-shop geopend op Smedenstraat 21. (Ondanks dat je waarschijnlijk (h)ontzettend enthousiast bent geworden en zo snel wil gaan kijken, wordt wel uitdrukkelijk verzocht je tijdens een bezoek aan de coronamaatregelen te houden).

Werken bij SPAR

SPAR city eigenaar Martijn: ‘Tijdens mijn eerste bijbaantje als vakkenvuller dacht ik, dit ga ik later anders doen’

Op zijn veertiende begon hij als vakkenvuller bij een grote supermarktketen. ''Ik had een sollicitat...
NN Running Day

Deventenaar Wouter Wethmar: ‘Ik heb hardlopen echt nodig en had nooit moeten stoppen’

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Deventer? Dat kan kloppen, want er was e...

Kim start JMH De Huidkliniek in Deventer: ‘Door huidverbetering kan ik mensen echt gelukkiger maken’

"Een huid is zoveel meer dan een onderdeel van je lichaam", weet Kim Postma (32). Ze startte deze ma...

Bij deze kapper is het ‘niet lullen maar knippen’ en dit is waarom

"Ben je vrij vandaag?", "Ga je nog op vakantie?" of "Al plannen voor het weekend?". Als jij geregeld...

adv.