Het streetwear merk van Ben wordt opgepikt door Snelle en andere BN’ers: ‘Dit is een droom’

Aangeboden door Temple®

Foto: Ben en de door hem ontworpen kleding van Temple®

Hij verzamelt sneakers, werd als klein jongetje alleen rustig wanneer hij bezig was met tekenen en haalt zijn inspiratie voornamelijk uit muziek uit de jaren zestig tot en met negentig. ”Commerciële radio vind ik helemaal niks!” Ben Runneboom (27) richtte in 2017 zijn eigen streetwear merk op en timmert sindsdien keihard aan de weg. ”Ik wil nooit meer iets anders doen.”

Tekenen en creatief zijn zat er als klein jongetje dus al in. ”Als ik een papiertje zag dan moest ik daarop tekenen. Ik heb stapels papier vol met stripfiguurtjes”, vertelt Ben. Hij bedrukte al een tijdje T-shirts voor vrienden en familie, toch kwam de professionele start van zijn bedrijf pas later.

Het begon met een liefde voor exclusieve sneakers

Ben heeft veel gereisd. De verschillende culturen op de wereld inspireren hem. In 2017 zat hij tijdens zijn vakantie in een tempel. ”Ik kwam daar volledig tot rust en kon mijn hoofd leegmaken. Opeens wist ik het: mijn merk moest Temple® gaan heten.” Zo gezegd, zo gedaan. Via zijn webshop verkoopt Ben onder andere T-shirts, hoodies, caps, jassen en sokken. ”Ik wil het aanbod zo compleet mogelijk maken.”

Bewondering voor Pharrel Williams

Ben wil er met zijn streetwear merk echt uitspringen. ”Sommige populaire merken van tegenwoordig maken hun designs té simpel. Dat vind ik jammer. Ik hou van uitgesproken: gedurfd en eigenzinnig. Een beetje zoals het vroeger was in de hiphopcultuur.” Zijn grootste inspiratie is Pharrel Williams. ”Hij loopt altijd voor op de grootste trends, zijn stijl is uniek. Grote grafische ontwerpen en prints, gek en gedurfd: hij laat zien dat dat kan.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Altijd muziek op

Pharrel Williams is niet de enige artiest die opstaat als Ben gaat ontwerpen. ”Bij mij staat er al-tijd muziek op. Wel mijn eigen afspeellijst, geen radio! Ik ga heel goed op de muziek van The Isley Brothers, OutKast, MF DOOM, Quasimoto, Ebo Taylor en Radiohead. Soms verwerk ik hun teksten letterlijk in een ontwerp, de andere keer spreekt het meer tot de verbeelding.”

Alles zelf proberen

Ben maakt niet alleen de graphics, maar doet ook bijna al het andere werk zelf.. ”Alleen het drukken besteed ik uit.” Zo bestelt hij samples van truien, T-shirts en broeken die hij eerst zelf meerdere keren wast en draagt. ”Ik kijk welk kledingstuk na tien keer wassen nog steeds als nieuw aanvoelt. Die items kies ik. Ik wil dat de kwaliteit goed is.”

De opslag is op zijn zolder. ”Daar pak ik zelf alle orders in.” Aan de zoldermuur hangt het allereerste shirt dat hij ooit maakte. ”In een mooie lijst. Elke keer als ik een bestelling inpak, kijk ik er even naar.” Zijn kleding wordt niet alleen besteld in Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen.

Een bestelling uit de Verenigde Staten

Heel soms gaat een order zelfs naar een ander continent: ”Ik heb wel eens een bestelling gehad uit de Verenigde Staten. De verzendkosten waren even hoog als de kosten voor de kleding. Die klant wilde het dus graag hebben. Dat is wel tof om te zien!” Toch kan het volgens Ben nog beter. ”Lang niet alle Deventenaren zijn bekend met mijn merk en dat probeer ik wel te bereiken.”

Foto’s: via Instagram @temple.wear

De mooie dingen die hij tot nu toe bereikt heeft? Een samenwerking met kledingwinkel DEAUP, een expositie in het Burgerweeshuis, op Deadstock Sneaker Market staan en het mooiste: de verschillende BN’ers die in Temple® rondlopen. ”Ik ben trots op het feit dat ze het dragen, omdat ze het tof vinden. De meeste influencers vragen daar normaal gesproken veel geld voor. Wie Temple® zoal dragen? Snelle, Bizzey, Bram Krikke, Obey, Pjotr en Josbros.”

De allergrootste worden

Waar hij heen wil in de toekomst? ”Ik wil in de top tien van grootste streetwear merken van de wereld komen. En zorgen dat mensen zien dat er echt passie en liefde in dit merk zit.” Deze en alle andere toffe kleding en accessoires vind je in de webshop van Temple®. Op de hoogte blijven van nieuwe collecties en ander nieuws? Volg Temple.wear dan op Instagram.

Temple®

5,0
(5)

Kortelingstraat 56, 7412JM Deventer

Nu geopend

Meer informatie

Temple®

5,0
(5)

Kortelingstraat 56, 7412JM Deventer

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’”

Helaas! Deze heerlijke winkel in Deventer gaat sluiten: ‘We gaan nog even knallen met kerst’

gebakjesactie
Ga naar “Met coach Caren verslaan mensen hun angsten: ‘Samen ontdekken we wat je écht wil’”

Met coach Caren verslaan mensen hun angsten: ‘Samen ontdekken we wat je écht wil’

Aangeboden door Qredits

caren coaching
Ga naar “Simone over Koning Willem in Deventer: ‘Wij hebben maar liefst 4.200 spellen’”

Simone over Koning Willem in Deventer: ‘Wij hebben maar liefst 4.200 spellen’

Aangeboden door Unbox Now

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Medewerker middagdienst”

Medewerker middagdienst

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Inpakker bakkerij”

Inpakker bakkerij

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec