Dare is dé plek voor Scandinavische mode: ‘Trendy en duurzaam’

Aangeboden door Qredits

dare fashion michelle

Wat doe je als je door een burn-out thuis op de bank belandt? Dan gooi je het roer helemaal om en ga je plannen maken. Tenminste, als het aan Michelle Veldman van Dare Fashion ligt wel. Zes jaar geleden begon ze na te denken over wat ze nu echt wilde in het leven. Het antwoord? “Een kledingzaak met stoere, trendy én duurzame mode.”

Dare Fashion

Dare Fashion is een kledingwinkel voor mannen en vrouwen. Je vindt er de meest trendy Scandinavische merken, maar ook een paar Nederlandse, Franse en Italiaanse kledinglijnen. “We staan voor kwaliteit voor een goede prijs”, vertelt Michelle. Met een zakelijk krediet van Qredits kon zij haar winkel in de Kleine Oeverstraat openen.

Scandinavische merken

Waarom Dare voornamelijk Scandinavische merken verkoopt? “Die kleding is eenvoudig, maar toch stoer en trendy. Bovendien lopen Scandinavische landen voorop wat betreft duurzaamheid”, vindt Michelle. “Dat zie je zelfs aan het verpakkingsmateriaal.” Een paar panden verderop opende ze afgelopen zomer haar tweede winkel This and That. “Dat is meer een winkel voor jonge meiden. Daar verkopen we ook een paar populaire merken uit andere landen, zoals NA-KD.” Inmiddels runt ze beide zaken met haar man Gert-Jan.

Naar een groter pand

Ongeveer 2,5 jaar geleden besloot Michelle dat het tijd werd voor een groter pand. Ze vond verderop in de straat een ruimte die bijna twee keer zo groot was. Om de verhuizing te betalen, vroeg ze Qredits om hulp. “Ik had het eigenlijk niet meteen verwacht, maar mijn bedrijfsadviseur Liesbeth stond volledig achter het plan. Ze hielp ons bij een tweede zakelijke lening en we hadden ons geld binnen een week.” Ondanks dat Dare pas een paar jaar bestond, kreeg Michelle dus veel vertrouwen van Liesbeth. “Dat gevoel dat ze écht met je meedenkt is heel fijn. Je bent geen nummertje bij haar.”

Niet lang daar na raasde de coronapandemie door het land. “Ook wij moesten natuurlijk grotendeels dicht tijdens de lockdowns.” Maar Michelle probeerde de connectie met haar klanten te behouden. “We presenteerden bijvoorbeeld live op Instagram onze salesartikelen. Via de webshop en social media verkochten we ook veel artikelen. In Deventer zelf zijn we die kleding ook zelf gaan bezorgen.”

In het diepe springen

Het overbruggingskrediet van Qredits, in combinatie met haar eigen creativiteit, zorgde ervoor dat Michelle met haar onderneming de lockdowns overleefde. “Onze bedrijfsadviseur Liesbeth belde ook regelmatig om te vragen hoe het ging en of we nog hulp nodig hebben. Dat doet ze trouwens nog steeds. Dat persoonlijke is wat Qredits zo fijn maakt om mee samen te werken.”

Ondernemer Michelle springt wel vaker in het diepe. Zo opende ze haar eigen winkel direct na een burn-out, besloot ze na 2,5 jaar al te verhuizen en opende ze haar tweede winkel direct na de pandemie. “Soms moet je de sprong gewoon wagen”, vindt ze. Voorzichtig droomt ze van een toekomst met een eigen kledinglijn. “Maar voor nu vinden we het goed zo. Ze is namelijk dol op het persoonlijke contact met klanten. Mensen komen echt voor ons naar de winkel, dat is een prachtig compliment.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zakelijk wilt lenen als zzp’er, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Djoen brengt al 25 jaar de smaak van Java naar Deventer: ‘Ik kook nog steeds alles zelf’”

Djoen brengt al 25 jaar de smaak van Java naar Deventer: ‘Ik kook nog steeds alles zelf’

Java House
Ga naar “Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’”

Peter brengt het geheim van de smid tot leven in Deventer: ‘Mijn droom wordt werkelijkheid’

Ga naar “Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’”

Annelot (26) en Meike (21) runnen nu Broodbode Deventer: ‘We zoeken ook weer een locatie in het centrum’

Broodbode Deventer

In onze gids

Ga naar “Bistro De Rode Kater”

Bistro De Rode Kater

 • Grote Kerkhof 25-26
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 00:00
  4,5
  (299)

Nu geopend

4,5
(299)
Ga naar “Freshman”

Freshman

 • Stromarkt 18
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Freshman lunchen Deventer BibliotheekFreshman lunchen Deventer Bibliotheek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Vest omkeerbaar € 21,99”

Vest omkeerbaar € 21,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Jack & Jones hoodie € 17,99”

Jack & Jones hoodie € 17,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6”

AH Rundergehakt 300 gram van € 6,98 voor € 6

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant”

Medewerker bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Workshop ‘Geef je kleding een tweede kans’”

Workshop ‘Geef je kleding een tweede kans’

 • Duurzaamheidscentrum Deventer
 • 8 oktober 2022
Duurzaamheidscentrum Deventer organiseert op 8 oktober 2022 een kledingworkshopDuurzaamheidscentrum Deventer organiseert op 8 oktober 2022 een kledingworkshop

Topper

Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

 • Van 27 okt t/m 30 okt