Cynthia opent haar patisserie RUBIA: ‘Hier loop je direct de werkruimte van de patissier in’

gebakjesactie
Foto|indebuurt

Ken je Cynthia van der Giessen nog? Afgelopen augustus spraken we haar over grootse plannen met haar RUBIA patisserie in Deventer. Ze zocht alleen nog een pand én een patissier. Nu heeft ze deze gevonden en staat ze op het punt haar zaak te openen.

Op de website tellen de dagen, uren, minuten en seconden af tot de opening van RUBIA Patisserie. Intussen is eigenaresse Cynthia van der Giessen (26) druk bezig om de verbouwing van het pand aan de Vleeshouwerstraat af te ronden.

Luxe zaak voor luxe gebak en chocolade

Afgelopen zomer had ze al haar plannen klaar voor de patisserie, het ontbrak toen enkel nog aan een pand en een patissier. “Mijn droom was een fysieke winkel te kunnen starten, onder de naam RUBIA patisserie. Beleving moet hier centraal staan, liefst met een open keuken. Klanten kunnen de producten proeven in het stuk horeca binnen het pand, om het daarna te kunnen kopen. In de open keuken kunnen ze precies zien hoe de producten gemaakt worden. En die producten? Dat zijn de Louis Vuitton onder de gebakjes en chocolade.”

Rubia

Bij een droom bleef het niet. Degene die in de open keuken de scepter gaat zwaaien, was al snel gevonden in de vorm van chocolatier Anne Post. “Afgelopen januari is ze begonnen”, zegt Cynthia. Dat het voor ondernemers lastig kan zijn om het juiste pand te vinden, daar kwam Cynthia achter. “Wanneer een mooi pand beschikbaar komt in het centrum gaat het ontzettend snel. Ook had ik bepaalde eisen aan mijn toekomstige winkel”, zegt ze.

Voormalige kledingwinkel

“Ik wist dat ik snel moest zijn wanneer er een geschikt pand op de markt kwam. Dit pand werd officieel nog niet online aangeboden, dus heb ik direct een afspraak gemaakt om te komen kijken.” Wat ze aantrof? “Een kledingwinkel midden in de uitverkoop, een behoorlijke chaos dus.” Gelukkig kon ze er doorheen kijken. “Ik zag het al helemaal voor me en wist direct hoe ik de ruimte zou willen indelen.”

Veel glas en veel kleur

De aankleding daarentegen, vond ze nog een uitdaging. “Hoe zie je de luxe uitstraling van een patisserie door de kledingwinkel met een robuuste inrichting heen? Voor deze klus heb ik een interieurdesigner ingeschakeld.” Het eindresultaat is bijna klaar. “Het is een kleurrijk geheel geworden. De kleuren rood, blauw en groen komen in verschillende tonen naar voren. Het is van zichzelf een statig pand met allure, door veel glas en spiegels oogt het luxe”, zegt Cynthia. “Bij ons stap je direct de werkruimte van de patissier binnen, natuurlijk ruik je ook meteen de geur van gebakjes en chocolade.”

Open ondanks crisis?

Het stukje horeca van RUBIA Patisserie moet voorlopig dicht blijven vanwege de coronamaatregelen. Toch opent Cynthia haar zaak liefst gewoon op 1 april, zoals vooraf bedacht. “Als het goed voelt en het mag nog steeds, dan gaan we open. Een openingsfeestje vinden we nu ongepast, maar als de deuren open mogen dan doen we dat.” Een voorproefje vind je hier.

 

 • De droom van Cynthia? ‘Een eigen patisserie, zoals ik in Barcelona zag’

  "Ze noemden zich de Louis Vuitton onder de gebakjes, dat sprak me ontzettend aan." Cynthia van der Giessen (26) denkt...

  gebakjesactie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’”

Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’

Ga naar “Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer”

Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer

Aangeboden door Kipperij

Ga naar “Uit het straatbeeld: deze winkel verdwijnt na jaren uit de Smedenstraat”

Uit het straatbeeld: deze winkel verdwijnt na jaren uit de Smedenstraat

Claessens Deventer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

 • De Bibliotheek Deventer
 • T/m 1 feb

Topper