Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chiel brengt zijn passie voor mooie meubels naar Deventer: ‘Achter ieder item zit een verhaal’

Door Janneke Pol 24 januari 2020

Het is slechts een halfjaar geleden dat Chiel Slinkman samen met Dries Schulten MOMAA oprichtte en nu zijn ze al toe aan een nieuw kantoor. Het doel? “Meubilair van kleine maar bijzondere ontwerpers onder de aandacht brengen. Het zijn stuk voor stuk items met een verhaal.”

Hoewel zijn achtergrond in de e-commerce ligt, zit Chiel Slinkman momenteel volop in de designmeubels. “Het begon tijdens mijn eigen zoektocht naar mooie meubels. Zelf houd ik niet van standaard meubilair, het is juist zo leuk om bijzondere ontwerpen met een verhaal in huis te hebben. Ik kwam erachter dat dit soort bijzondere items niet op één plaats te vinden zijn”, zegt Chiel.

The Clumsy en The Thirsty

“Na een rondvraag bleek er een ‘valley of death‘ te bestaan tussen de ontwerpen van de meubelmakers en het bereiken van het juiste publiek. Het vermarkten van hun producten bleek erg moeilijk te zijn.” En dus was niet alleen een diepgravend onderzoek ontstaan, maar ook direct een idee. “Er moesten haast meer mensen met interesse voor mooie spullen en de moeite om die op één plaats te vinden.”

“De lamp is gemaakt van een leerachtig materiaal dat voortkomt uit bacteriën in thee”

Chiel vertelde zijn idee aan compagnon Dries Schulten. “Al snel bouwden we een platform waarop we werk van kleine ondernemers met een eigen bijzondere stijl konden bundelen.” De naam? MOMAA. “Je geeft jouw woonwensen door en de designers gaan voor je aan de slag. Nederlandse ontwerpers, maar ook hebben we werk uit België, Italië en Engeland.”

 

‘Alle lamellen van deze lamp zijn verschillend.’

We zien al een behoorlijke verzameling designers op het platform staan, met ieder hun eigen stijl. “De lamellenlamp van Elpee Design bijvoorbeeld. Inderdaad, een lamp die bestaat uit lasergesneden MDF lamellen. Geen lamel is hetzelfde.” Andere lampen uit het assortiment behoren eveneens tot de favorieten van Chiel. “The Clumsy en The Thirsty van ontwerper Pierre Castignola zijn erg creatief. The Clumsy (de onhandige) is vanuit zich zelf instabiel. De lamp kan alleen uitgezet worden door hem met een ander voorwerp stabiel te zetten. The Thirsty (de dorstige) heeft altijd dorst en dus zul je hem water moeten geven voor hij licht geeft.”

Een boom voor iedere bestelling

Duurzaamheid is voor de mannen van MOMAA een belangrijk hoofdstuk in dat verhaal achter de meubels. “Onder andere bij de verzending en de gebruikte materialen letten we op het milieu. Mooi voorbeeld hiervan is een lamp, gemaakt van leerachtig materiaal. Dit is gemaakt van bacteriën die in thee zijn losgelaten. Deze ‘weven’ een leerachtige substantie die als zodanig gebruikt kan worden.” Maar Chiel en Dries gaan verder dan dat. “Het plan is om straks voor iedere bestelling een boom te kunnen planten. Natuurlijk hopen we dat dit over enkele jaren al een mooi bos oplevert”, lacht Chiel.

MOMAA?

Niet alleen achter de meubels, ook achter de naam van het platform zit een verhaal. Alleen gaat hier niet een hele gedachtegang achter schuil. “Ooit had ik al een domeinnaam gekocht die meubelsopmaat.online heet. Die naam wilde ik alleen niet gebruiken, omdat ik dat niet vond passen bij de meubelen die we aan wilden bieden. We hebben gekeken hoe we het konden afkorten, daar kwam MOMAA uit”, legt Chiel uit.

Pinar geeft Nederlandse les bij Buro Holland

Pinar geeft Nederlandse les aan vluchtelingen ‘Ik krijg kippenvel als ik sommige verhalen hoor!’

Ze deed de PABO en zat negen jaar in het onderwijs. Tot ze er drie jaar geleden helemaal klaar mee w...

Yes! Deze winkels in Deventer (her)openen komende dagen de deuren

We hebben een poosje tegen houten schotten en klusjesmannen aan moeten kijken, maar dan heb je ook w...

Roept u maar! Wat zijn de mooiste lelijke plekken van Deventer?

Journalist Mark van Wonderen is groot liefhebber van wegkwijnende gebouwen, verloederde winkelcentra...

adv.