Cas (23) runt eigen sprekersbureau: ‘Ik geef jongeren een kans zich te profileren’

Cas De Jonge Sprekers
Foto | indebuurt Deventer

Als klein jochie pakte Cas al groots uit met zijn spreekbeurt, ging hij met zijn vader naar beurzen voor sprekers en wilde hij zelf graag ook spreker worden. Er bestond alleen nog geen platform voor young professionals. Dus zette hij drie jaar geleden zijn eigen sprekersbureau op: De Jonge Sprekers.

Cas Meijerink (23) groeide op in Deventer, vertrok naar Maastricht voor zijn studie Hoge Hotel School en keerde weer terug naar de mooie Hanzestad. Hij kreeg een baan als Sales Manager bij Pillows Grand Hotel Ter Borch in Zwolle. Zijn onderneming De Jonge Sprekers doet hij er ‘gewoon’ bij naast.

Young Professionals

Steeds meer jongeren beginnen een eigen onderneming. Cas: ”De drempel is relatief laag om iets te starten, de behoefte is groot en je moet daardoor nóg meer uitblinken.” Toch was er nog geen platform voor sprekers die young professional zijn. ”Ik wilde mij zelf aanmelden als spreker. Dus dacht ik: dan moet ik het maar oprichten. Enige kosten zijn de website, visitekaartjes en belkosten. Google is mijn beste vriend, want bedrijven zoeken gericht op ‘jonge sprekers’. Het bleek een gat in de markt!”

Sprekers

Cas heeft nu een lijst van dertig sprekers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Van Tim Senders (Streetlab), naar Bonnie Nottroth (Vlogger Boncolor) tot Tom van Dieren (zwembroekenlijn Sea’sons). ”Het moet wel persoonlijk blijven. Als ik de persoon en zijn/haar verhaal niet meer helder kan opdreunen, gaat er iets mis.” We zijn dan toch wel benieuwd, waar moet een spreker aan voldoen? ”Je moet een aantal vlieguren hebben gemaakt, personal branding is belangrijk en je moet iets speciaals hebben gedaan. Zestien is echt een uitzondering, tenzij je meteen (inter)nationaal nieuws haalt.”

De Jonge Sprekers

Spreken is een open markt. Cas: ”Er zijn mensen die zich zelfs gratis aanbieden als spreker. Ik wil meer dan alleen inspiratie bieden, ook de stap tot actie maken. Daarom heb ik grofweg vier mogelijkheden: het kan gaan om expertise, een chronologisch (ondernemers)verhaal, vaardigheden of een workshop. Een spreker kost tussen 750 en 2000 euro. Variërend van een kwartier spreektijd tot drie uur lang (inclusief een workshop) of zelfs een volledige dag als dagvoorzitter of presentator op een congres.”

‘Ik geef jongeren een kans om zich te profileren’

Ondernemen

Het ondernemersverhaal – iets creëren en zelf op de markt brengen – tot sprekers over prestatiedruk is een hot item op dit moment. Iedere spreker heeft een eigen expertise en blinkt uit in een vaardigheid. Handig en ook leerzaam. Cas: ”Ik leer zelf heel veel van de sprekers. Van een goede pitch tot marketingstrategie. Als ondernemer moet je overal wat van kunnen. Het leukste aan dit werk vind ik het scouten van talenten tot het matchen aan een opdrachtgever. Ik geef jongeren een kans om zich te profileren.”

Verrassing

Cas had geen idee hoe een sprekersbureau nu werkt. ”Ik deed wat voor mij logisch was. Het is een ons-kent-ons wereldje.  Zo zijn het Sprekershuys en Quality Bookings de grote jongens. Ik heb wel wat los gemaakt in de wereld, want niemand had verwacht dat ik nog steeds besta. Voor de sprekers is het ook een voordeel dat ik jong ondernemer ben. Ik werk heel relaxed, reageer snel met een appje en ben altijd eerlijk.”

‘Niemand had verwacht dat ik nog steeds besta’

Passie voor spreken

Cas spreekt zelf nu niet meer. ”Ik was natuurlijk één van de eerste sprekers op mijn eigen platform. Dat is nu niet meer te combineren, dus heb ik ook mijn blog aan de kant gezet. Ik ben van mening dat je je als spreker moet blijven ontwikkelen. Wie weet pak ik het ooit nog op en kan ik gaan spreken over het succes van mijn bedrijf! Mijn grootste droom is om zelfstandig te worden. Drie jaar geleden ben ik begonnen voor de fun en ik groei nog steeds. Dus zeg nooit nooit.”

De Jonge Sprekers

T.G. Gibsonstraat 15F41, 7411 RN Deventer

Nu gesloten

Meer informatie
Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

De Jonge Sprekers

T.G. Gibsonstraat 15F41, 7411 RN Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuffels wonen nu in Diepenveen: ‘Even wennen’”

Haarlemse Emma (29) en Olivier (30) én hun veertig waterbuffels wonen nu in Diepenveen: ‘Even wennen’

Ga naar “Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’”

Jeremiah (29) bedacht Plant Based Bumbu: ‘De authentieke Indonesische smaak, maar dan plantaardig’

Ga naar “Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer”

Deze heerlijke vers speciaalzaak wil een vestiging openen in Deventer en zoekt een enthousiaste ondernemer

Aangeboden door Kipperij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Zweedse muilen € 14,99”

Zweedse muilen € 14,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

  • RGF Staffing the Netherlands B.V.
  • Fulltime/Parttime