Bart en Koen van Piknik: ‘Nu we een plek binnen hebben, kunnen we misschien wel langer door!’

Door Sophie Wassink 12 april 2019

We kunnen weer naar Piknik in het Havenkwartier! De zomerbar viert vanavond de start van het seizoen met een mega openingsfeest. Al zijn de temperaturen nog niet echt zomers te noemen, bang om het koud te krijgen hoef je niet te zijn. Piknik is namelijk uitgebouwd. En flink ook. Reden genoeg voor een praatje met eigenaren Bart Folmer en Koen Jacobs. 

Je gelooft je ogen niet als je het haventerrein oploopt. De kleine buitenbar die Piknik vorige zomers was, is omgetoverd tot een ware zomerbar met binnenruimte, open haard én loungebank. “De sfeer is nog steeds ongedwongen en je kunt gewoon nog dansen onder de sterren, alleen is er nu een plek om te schuilen en op te warmen, voor als dat nodig is,” vertelt Bart.

Vrijplaats

Voor het vijfde jaar op rij is het Bart gelukt om van de kale hoek op het industrieterrein een goedgeorganiseerde vrijplaats te maken. “Ieder jaar is het maar weer de vraag of Piknik terug mag keren op deze plek. Er zijn al jaren bouwplannen maar gelukkig is het een jarenplan dat steeds wordt uitgesteld.” Vanaf dit jaar staat de ondernemer – die ook nog muzikant is en gister een uitverkochte Paradiso de rug toe keerde om te kunnen klussen in zijn zaak – er niet meer alleen voor en runt hij Piknik samen met Koen.

Piknik
Foto | indebuurt Deventer

Piknik 2

Koen is net als velen Deventenaren een liefhebber van Piknik. Hij kwam er veel en vaak, raakte met Bart aan de praat en zag een samenwerking wel zitten. Koen: “Ik heb mijn hobby gekilled, dat is het enige nadeel aan dit verhaal haha. Ik werkte voorheen in de marketing en gaf bedrijven advies over hoe ze zich het beste in de markt konden zetten. Nu kan ik dat zelf met Piknik gaan doen.” De mannen hebben er zin in en pakken uit komend seizoen. Niet alleen in Deventer. Deze zomer openen ze ook een Piknik in Wijk aan Zee. “Het was onzeker of Piknik in Deventer nog een seizoen zou kunnen draaien dus we zijn verder gaan kijken. In Wijk aan Zee hebben we een plek gevonden tussen de zee en een industrieterrein in, waar een tweede Piknik heel goed past.”

‘We hebben een vergunning tot december. Nu we een binnenruimte hebben, kunnen we misschien wel langer door!’

Vol programma

Maar dat komt later. Voor nu ligt de focus op Deventer. En we kunnen veel verwachten deze zomer. Bart: “Kraak en Smaak trapt vanavond af maar de hele zomer staan er concerten en feestjes op de planning. Er komen veel singer-songwriters langs en Dj’s van het Duitse label Kompakt. Stap voor stap blijven we ontwikkelen. Piknik is een fijne plek waar veel Deventenaren maar ook muzikanten graag komen. Ze kunnen hier van alles uit proberen.” Ook de oude, vertrouwde feestjes zoals Funky Fauna, komen dit seizoen gewoon weer voorbij. En we kunnen dit jaar waarschijnlijk langer van Piknik genieten dan we gewend zijn. “We hebben een vergunning tot december. Nu we een binnenruimte hebben, kunnen we misschien wel langer door!”

piknik
Koen en Bart en twee viervoeters. Foto | indebuurt Deventer

Openingsfeest

Wij hebben er zin in. Vanavond barst het feest los. Met lokale dj’s en Kraak en Smaak. Een trio uit Leiden, bekend van hits als o.a. Squeeze Me. Ze maakten remixes voor Fedde Le Grand en draaiden op Perez Hilton zijn feestje in de USA. Iets wat je niet wil missen. Dus: haast je uit je werk direct naar het Havenkwartier want het openingsfeest gaat al om 17.00 uur van start. De toegang is, zoals we van Piknik gewend zijn, gratis en je kunt dansen tot in de late uurtjes. Have fun!


Meer over PIKNIK ontdekken?

PIKNIK cafés

Nu gesloten16:00 - 01:00

Noordzeestraat 4, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.