Al 20 jaar Persee: ‘Veel Deventenaren hebben elkaar hier voor het eerst ontmoet’

Aangeboden door Bieren Danscafé Persee 30 november 2018

Hiep hiep hoera! Persee viert feest, want aanstaande zondag 2 december bestaat het café 20 jaar. Wij spraken eigenaar Hans Huberts over de afgelopen jaren.

Zonder enige horeca-ervaring nam Hans in 2006 de zaak over. ”Ik heb eerst een paar jaar ‘stage’ gelopen in mijn café om alle kneepjes van het vak te leren,” vertelt hij. Dat ging hem goed af, want hij staat al jaren met veel plezier achter de bar.

Bier aan de muur

Twintig jaar geleden was het dé plek op de Brink om te dansen. De naam danscafé blijft en dansen kan nog steeds, maar wat nu opvalt zijn alle flesjes bier aan de altijd rood gebleven muur. Tot aan het plafond toe! Hans: ”Ik zag die biertrend opkomen en dacht daar moet ik wat mee.”

Heel veel bierkeuze

Speciaalbier is een echte passie van Hans en het café geworden. Persee hoort sinds kort bij de Alliantie van Biertapperijen en heeft in totaal meer dan 150 verschillende bieren op de fles en twaalf tapkranen. ”Voor ieder wat wils en wij helpen graag met het zoeken naar het juiste bier!”

Een eetcafé

Behalve een lekker biertje drinken, kun je er binnenkort ook een hapje eten. ”Borrelen kan al, maar straks hoeven mensen niet meer naar huis voor het avondeten en bestellen ze aan de bar een stevige hap,” vertelt Hans aan ons. Een bier-, dans- én eetcafé met straks ruimere openingstijden. Superleuk!

20-jarig bestaan

”Veel Deventenaren hebben elkaar hier voor het eerst ontmoet en hoe leuk zou het zijn om die mensen weer samen te brengen?”, zegt Hans. Is Persee jouw stamkroeg of heb je er gewoon hele goede herinneringen aan? Dan moet je zeker even naar binnen stappen deze zondag 2 december. Dan organiseert Persee namelijk een borrel met livemuziek voor alle nieuwe, oude, vaste klanten en oud-personeel. ”Wij gaan proosten op de afgelopen 20 jaren en de aankomende nieuwe jaren!”

Hoewatwaar: zondag 2 december bij Persee vanaf 14.00 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bieren Danscafé Persee. Meer over Bieren Danscafé Persee ontdekken?

Bieren Danscafé Persee cafés

Nu gesloten13:00 - 03:00

Brink 32, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.