Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Na jaren oppassen begint Isabella (21) IJsselnannies in Deventer: ‘Ze zijn zo blij als je komt’

Aangeboden door IJsselnannies 20 mei 2020

Isabella Logtenberg (21) wist niet of ze later wel kinderen wilde. Door haar ervaring als nanny is ze van gedachten veranderd. ”Ik heb gezien hoe leuk het is, wat voor plezier kinderen met zich meebrengen. Nu wil ik later zowel kinderen als een leuke nanny.”

De Enschedese Isabella werkte zelf jaren als oppas bij verschillende gezinnen én op events. Haar ervaring gebruikt ze nu bij de IJsselnannies, de persoonlijke oppasservice die ze begin dit jaar startte in Deventer. Nannies worden van te voren gescreend en er vindt een intakegesprek plaats bij het oppasgezin. Maar ze gaan nog verder. ”Een gezin met kinderen die gitaar of piano spelen probeer ik aan een muzikale nanny te koppelen. Iemand met dezelfde passie of affiniteit.”

‘Niet alle kinderen vinden het leuk om naar de BSO te gaan’

Ze is altijd ondernemend geweest. Isabella organiseerde activiteiten voor de jeugd op haar tennisvereniging en paste al vanaf jonge leeftijd op bij kinderen van buren en kennissen.  ”Maar niet iedereen heeft een buurmeisje, buurvrouw of opa en oma die klaar staat om op te passen. En veel mensen willen hun ouders daar ook niet mee belasten. Ze willen niet dat het een job voor ze wordt. Voor hen is IJsselnannies de ideale uitkomst.”

De beste match

IJsselnannies is het zusje van Twentenannies, het oppasbureau in Enschede en omgeving, waarvoor Isabella zelf jaren op verschillende gezinnen paste. ”In Deventer bestond nog niet zoiets. Er zijn genoeg oppassites, maar daar kies je online soms alleen op basis van een foto en korte omschrijving een oppas voor je kinderen.” IJsselnannies doet dat anders. Alles draait om persoonlijk contact: alle nannies zijn van te voren gescreend en Isabella komt bij ieder oppasgezin dat zich aanmeldt persoonlijk kennis maken. ”Alleen op die manier krijg je de beste match.”

Tekst gaat verder onder foto

Isabella aan het werk op een event voor Twentenannies | foto Isabella
Een belangrijk moment: de inschrijving bij de Kamer van Koophandel | foto Isabella

Tijdens dit persoonlijke gesprek wordt heel precies gekeken naar de behoeftes van het gezin. ”Samen met hen bespreek ik wat voor soort nanny ze op zoek zijn. Iemand die strikt en streng is, een creatief iemand of juist een rustige oppas. Dat dit positief uitpakt weet Isabella uit eigen ervaring. ”Ik heb zelf altijd hoog getennist en kwam bij een gezin terecht waar de kinderen ook tennisten. Dat je zo’n hobby of passie kunt delen maakt het extra speciaal.”

verantwoordelijkheidsgevoel

En ook het screenen van de nannies gebeurt face-to-face. ”Meestal zie ik direct of ze geschikt zijn. Als iemand vrolijk en enthousiast binnen komt word ik blij, zo wil ik ook dat de nannies bij een oppasgezin aankloppen. Al kan een introvert meisje natuurlijk ook een goede oppas zijn. Zoiets ligt ook aan wat het gezin wil. ”Ervaring met kinderen is ook erg belangrijk, net als het verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom zijn alle nannies bij ons 17 jaar of ouder.”

‘Je bouwt een band op met zowel kinderen als ouders, dat is bijzonder’

De nannies komen altijd bij het gezin thuis oppassen. ”Dat de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving zijn is een voordeel. Niet alle kinderen vinden het leuk om naar de BSO te gaan als ze al de hele dag op school hebben gezeten, weet ik uit ervaring. Thuis oppassen heeft ook een ander voordeel. Ouders hoeven niet te haasten om hun kind op te halen, en onze nannies kunnen de kids ook naar sport of een andere activiteit brengen. Ze kunnen zelfs koken en de kinderen naar bed brengen.”

Nanny voor een bruiloft, vakantie of kinderfeest

”Die flexibiliteit is mogelijk omdat we met studenten werken. Hierdoor is voorschoolse opvang ook mogelijk. Het is zelfs mogelijk om een nanny mee te nemen op reis. ”Vakantie, bruiloften, maar ook kinderfeestjes en andere evenementen. Onze nannies zijn echt heel ruim inzetbaar.”

‘Ik vond het altijd super om te zorgen dat ze een leuke dag hebben’

Al past ze nu zelf niet meer op, Isabella heeft veel goede herinneringen aan de tijd met haar oppaskinderen. ”Ze zijn zo blij als je komt. Ik vond het altijd super om te zorgen dat ze een leuke dag hebben, lekker dingen met ze ondernemen. Er is een gezin waar ik nog steeds over de vloer kom. Niet om op te passen, maar gewoon voor de gezelligheid. Ik heb daar drie jaar lang op twee meiden gepast. Dan bouw je een band op met zowel kinderen als ouders, dat is wel dierbaar.”

Interesse in een kennismaking met IJsselannies? De hele maand mei betaal je voor een intakegesprek slechts 25,- euro in plaats van 45,- euro. 

Je kunt Isabella bereiken op 06-23701888 en via [email protected]


Deze bijdrage wordt je aangeboden door IJsselnannies. Meer over IJsselnannies ontdekken?

IJsselnannies kinderopvang

Ekersdijk 275, Enschede

Bekijk meer:kinderopvang

Lees ook:

tante-anne-whatsupjeboterham

Anne verzamelt quotes van kinderen: ‘Is fiets in het Engels echt bye sukkel?!’

Anne (44) uit Deventer werd gek van moeders die hun kind ongevraagd boos, verdrietig of half naakt o...

Fijn en betaalbaar zitten (met kinderen) op het terras doe je hier

Wil je deze vakantie (met kinderen) lekker buitenaf relaxed op een terras eten? In de schaduw of in ...

Kelly verzamelt rugzakjes voor kids in vluchtelingenkampen: ‘Zij vervelen zich pas echt’

Deventer kinderen beginnen zich al behoorlijk te vervelen in thuisisolatie. Hoe moet dat dan met kin...
Kinderkleding deventer

Nieuw in Deventer, voor deze merken wil jij zeker weten naar Small talk kidswear!

Er is een new kid in town! Bij Small Talk kidswear aan de Engestraat vind je merken die in winkels i...
Stadsstrand Deventer

Op pad met kids? Deze hotspots in Deventer zijn volgens locals zéker het bezoeken waard!

Iedere week vragen we een Deventenaar het hemd van het lijf over zijn of haar favoriete plekken in d...

adv.