Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leny viel 23 kilo af: ‘Dat doet wat met je, zowel fysiek als mentaal!’

Aangeboden door Easyslim.nu Deventer 18 mei 2020

Sinds haar pubertijd had Leny du Burck (58) al problemen met haar gewicht. ”Ik was altijd aan het jojoën en toen ik stopte met roken ging het helemaal mis.” Na een tijd ging de knop om viel ze in vijf maanden tijd 23 kilo af met Easyslim.nu. ”Het doet mentaal veel met je. Met mijn eigen ervaring help ik nu anderen hun doel te bereiken.”

Toen ze in 2018 stopte met roken wist ze dat ze wat aan zou komen. Leny: ”Je stofwisseling wordt anders en natuurlijk ook je eetgedrag. Je zoekt een vervanging, dat heeft invloed.” Maar dat was een zorg voor later. ”Ik wilde eerst van het roken af, daarna zien we het wel. Zo stond ik erin.”

‘Ik heb alles op het gebied van diëten geprobeerd’

Het gevolg? ”Ik liet het helemaal gaan en kwam 23 kilo aan. Ik zat niet lekker meer in m’n vel en m’n bloeddruk en cholesterol waren te hoog. Toen dat een feit was dacht ik: nu gaan we wat doen!”

Ieder pondje gaat door het mondje

Alleen had Leny alle diëten al zo’n beetje geprobeerd. ”Ik heb sinds m’n pubertijd al problemen met mijn gewicht en heb alles geprobeerd.”  Dus zocht ze verder, naar een nieuw dieet dat wel zou werken.

‘Ik was er klaar voor en de knop ging om’

”Uiteindelijk komt het er toch op neer dat je je mond moet dicht naaien”, begint ze lachend. Dan serieuzer, ”ik wilde afvallen op de meest makkelijke manier. Daar ben ik naar gaan Googlen. Uiteindelijk kwam ik uit bij Easyslim.nu.”

Afvallen

”Het feit dat Easyslim.nu werkt met een apparaat dat je spieren traint sprak me aan. Je spieren worden getraind en daardoor wordt het vet in je cellen verbrand. Dat geeft een stimulans om gezond te eten, waarbij je ook begeleiding krijgt. De wekelijkse afspraak zag ik als een stok achter de deur.” Toch was ze ook sceptisch. ”Ik had al zoveel geprobeerd en niks werkte.”

Door een bekende, die al aardig wat kilo’s was afgevallen door Easyslim.nu, besloot Leny het zelf toch te proberen. Dat wierp z’n vruchten af want Leny viel direct zo’n twee kilo per week af. ”Dat motiveerde me. Ik was er klaar voor en de knop ging helemaal om.”

Binnen vijf maanden tijd was ze 23 kilo lichter. ‘Het apparaat bleek ook de oplossing voor de slappe huid die door het jojoën was ontstaan. Dat doet mentaal veel met je! Ik zit anders in m’n vel nu, letterlijk en figuurlijk.”

Mooie verhalen

Toen de kans zich voordeed besloot Leny in juni 2018 haar eigen Easyslim.nu studio te starten in Deventer. ”Ik ben de hele dag met mensen bezig, heerlijk! Ik vind het leuk om ze blij te maken: ze komen hier om af te vallen en als dat lukt is het fantastisch!”

Bijzondere verhalen heeft ze genoeg. ”Ik kwam een oudere dame bij me die zo graag weer door het bos wilde lopen zonder rollator. Ze had een huisje midden in het bos. We zijn aan de slag gegaan en ze is wat kilo’s afgevallen, maar dat is bijzaak. De ultrasound techniek in ons apparaat heeft ervoor gezorgd dat haar spieren zo getraind zijn dat ze weer door het bos kan lopen, zonder pijn. Hoe mooi is dat?”

‘Ze zei: ”Je bent m’n laatste hoop’

”Ik heb ook een andere klant die heel fanatiek is, ze had net als ik al van alles geprobeerd. Ze zei: ”Je bent m’n laatste hoop, als dit niet werkt dan weet ik het ook niet meer.” Die valt nu twee kilo per week af. Ze begon op 117 kilo en weegt nu al minder dan 100 kilo terwijl ze nog maar korte tijd bezig is.”

Leny benadrukt wel dat het niet van een kant kan komen. ”Als je gewoon ongezond door blijft eten dan werkt het niet.” Daarom begeleidt Leny haar klanten ook op gebied van gezonde voeding.

Spieren opbouwen

Naast mensen die willen afvallen, komen er ook bij Easyslim.nu ook veel mensen die hun spieren willen opbouwen. ”Dat kan ook. Sommige klanten hebben een prima gewicht. Ze willen wel graag hun spieren trainen maar hebben een hekel aan de sportschool”, vertelt Leny.

”Als je spieren eenmaal opgebouwd zijn kun je het af met onderhoud. Dat doe ik ook nog steeds. Zo blijven mijn spieren in de goede conditie. Ik heb drie hernia’s maar doordat mijn buikspieren nu getraind zijn heb ik minder klachten aan de achterkant. Mijn houding is beter, en dat voelt goed.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Easyslim.nu Deventer. Meer over Easyslim.nu Deventer ontdekken?

Easyslim.nu Deventer beauty en wellness

Geopend09:00 - 21:00

Keulenstraat 11A-F, Deventer

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

Afslanken op een easy en slimme manier

Veel mensen willen afslanken, maar dat valt vaak niet mee in het drukke leven van alledag. Werk, thu...
gezonde-salades-recepten

Simpel en snel: 3 x gezonde lunch salade recepten

het nieuwe jaar hebben we vaak het goede voornemen om gezonder te gaan eten, meer te gaan sporten en...

Gezonde levensstijl: 5 x hier koop je superfoods in Deventer

Superfoods worden tegenwoordig steeds populairder. Niet gek dus dat steeds meer winkels ze verkopen,...
Koen Wiggers Freshman

Koen bezorgt gezonde maaltijden aan huis: ‘Ik draag altijd handschoenen tijdens het bezorgen’

Koen bezorgt met Freshman gezonde maaltijden in Deventer en omgeving: pad thai met gegrilde tonijn, ...

adv.