Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Deventer groothandel schenkt liters desinfecterende handgel aan goed doel: ‘Normaal leveren we parfums’

Door Janneke Pol 22 mei 2020

Al 21 jaar levert familiebedrijf Jann Products parfums aan drogisterijen en parfumerieën, maar sinds maart is er hier alleen nog maar desinfecterende handgel te vinden. “De winkels gingen dicht en de vraag naar handgel groeide, dat was voor ons het keerpunt”, zegt initiatiefnemer Thomas van der Vegt.

“‘Schoenmaker blijf bij je leest’, dachten we aan het begin van de crisis nog”, zegt Thomas van der Vegt. Tot de parfumerieën dicht gingen en bestellingen werden afgezegd. “Ook werd duidelijk dat de medische wereld echt tegen tekorten aanliep en dat dit verergerd zou worden als de scholen en kapsalons weer open gingen. Voor ons reden genoeg om tóch volledig over te gaan op de levering van desinfecterende handgels.”

Retourtje Polen

Het was een compleet nieuw product voor de familie Van der Vegt. “Normaal gesproken leveren we parfums en giftsets aan de grotere parfumerieën en drogisterijen in de Benelux. Waar we ons altijd hebben beziggehouden met de beauty-sector, moesten we ons ineens aan allerlei strengere medische voorschriften houden.” Reden voor Thomas en zijn ouders Jan en Anca van der Vegt om naar Polen af te reizen. “Hier hebben we ons laten rondleiden in de fabriek van onze vaste leverancier”, vertelt Thomas. “We ontwikkelden etiketten en verdiepten ons in de regelgeving.” Een behoorlijke uitdaging voor de ondernemers. “Het reisje naar Polen alleen al had aardig wat voeten in aarde”, lacht Thomas.

Boeven op de markt

Ook kwamen ze er al gauw achter dat er meer ‘leveranciers’ een slaatje wilden slaan uit het handgeltekort. “Er zijn wel boeven op de markt. Zij leveren bijvoorbeeld handgel met een te laag alcoholgehalte, een procentje of 55. Dat terwijl een goed desinfectiemiddel 75 tot 80 procent alcohol bevat.”

Ondanks de enorme overstap en bijbehorende uitdagingen, kon de daadwerkelijke levering na een voorbereidingstijd van slechts twee weken worden gerealiseerd. “Wekelijks leveren we nu 40.000 handpompjes met desinfectiemiddelen aan drogisterijen en parfumerieën, maar ook aan  horecabedrijven, schoonmaakbedrijven, supermarkten, winkels en zorginstellingen.”

Grote schenking

Dat de familie Van der Vegt op deze manier het bedrijf draaiende kan houden is natuurlijk mooi, maar ze wilden meer met de opgedane expertise. “We wilden wat meer betekenen voor de maatschappij. Mijn moeder heeft een achtergrond in de medische wereld en zij verwachtte al dat er een grote vraag zou ontstaan”, zegt Thomas. “Ook kwam ik in contact met een medewerkster van het Rode Kruis, zij vertelde me dat er op veel plaatsen al geen desinfecterende handgels meer voorradig waren. Daarom hebben we besloten om een deel te schenken aan het goede doel.” Deze week werd dan ook de eerste pallet met 48 jerrycans van tien liter aan het Rode Kruis overhandigd. “En er volgen nog zeker twee leveringen”, aldus Thomas. “De reacties waren hartverwarmend.”

handgel
De overhandiging van de eerste pallet desinfecterende handgels aan het Rode Kruis namens Jann products

 

tweedehands kleding

Hier in Deventer moet je zijn voor de mooiste vintage parels! Van zomerjurkjes tot flared broeken

De Reshare Store aan de Keizerstraat was de afgelopen tijd gesloten in verband met corona. Maar ze z...
Challenge

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Deventer

Mag ik nu met vrienden afspreken in hetrijsterborgherpark? En met hoeveel mensen kan ik straks een t...
auto wassen

Mag dat? Je auto wassen voor de deur?

Misschien rijd je de laatste tijd niet veel met je bolide, smerig wordt 'ie heus wel! Denk aan al di...
aanbiedingen Deventer

Deventerse aanbiedingen: hotelovernachting voor €34,95 en meer toffe acties

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...

adv.