Mensen uit België komen speciaal voor de cheesecake naar Yvon Bakt

Door Simone Groot Lipman 28 februari 2018

Yvon Mackaaij is DTP’er (tijdschriften en kranten opmaken) van beroep, begon met hartige taarten bakken voor Thuisafgehaald en nu heeft ze al ruim anderhalf jaar haar eigen lunchroom in de binnenstad: Yvon Bakt. Alles is homemade: ”Ik maak alles zelf en ik koop niets in.”

Toen ik een weekend in Gent was, kwam ik bij een ‘Huiskamer’ terecht, waar ze alleen hartige taart en salades serveren. Die zaak heeft zo’n indruk gemaakt. Ik ben toen één keer in de week Thuisafgehaald gaan doen en dat liep goed. Vanaf toen ben ik begonnen met het bakken van hartige taarten, mijn specialiteit. Ik vind het een heerlijk soort eten, vooral met een salade erbij.

Uit proberen

”Mijn moeder hield altijd van koken en bakken. Dus ik ben er mee opgegroeid. Ik probeer zelf graag uit, ik ben ook gewoon begonnen met kookboeken. Ik weet nog precies: op mijn achtste kreeg ik mijn eerste kinderkookboek”, vertelt ze lachend. ”Als het om bakken gaat, ben ik heel precies en perfectionistisch. Als ik iets proef of iets zie, dan weet ik precies hoe ik het moet aanpassen zodat hij perfect is. Ik hou er van om creatief bezig te zijn. Dingen te bedenken en gelijk kunnen uitvoeren. Eigen ondernemer zijn, is een enorme vrijheid. En het heeft mij al heel veel gebracht, vooral veel zelfvertrouwen.”

yvon-bakt
Foto: indebuurt Deventer

Eigen zaak

”Ik had nooit gedacht dat ik een eigen zaak zou hebben, soms loopt het anders in het leven. Het bedrijf waar ik hiervoor werkte, ging over de kop, dus ik durfde eindelijk de stap te maken om voor mijzelf te gaan beginnen.” Ook haar man Marco staat nu in de winkel. ”Ik heb in het begin, ruim een half jaar, alleen in de winkel gestaan. Hij wist ook niet of hij dit wel leuk vond. Langzaamaan is hij steeds iets meer gaan helpen. En hij vond het leuk!” Partners en dus ook nog eens collega’s. ”We waren hiervoor ook al collega’s, want we deden hetzelfde werk. Dus ik wist van tevoren dat het goed zou komen, want we zijn een goed team.”

cranberry-cheesecake-yvon-bakt
Foto: Facebook Yvon Bakt

Cheesecake

Naast taarten bakken voor haar zaak, bakt ze ook taarten in opdracht (verjaardagen) of verzorgt ze catering. Het menu verschilt wekelijks bij Yvon Bakt, met uitzondering van één baksel. ”De cheesecake blijft altijd in het menu staan, want dit is een bestseller. Het is ook wel een beetje mijn favoriet. Er kwamen zelfs mensen uit België speciaal voor mijn cheesecake. Dat is wel erg tof!”


Meer over Yvon Bakt ontdekken?

Yvon Bakt lunch

Nu open10:00 - 17:00

Kleine Overstraat 46, Deventer

Bekijk meer:lunch

adv.