Hilarisch: uitspraken van Juf Ank op tegels en mokken bij FAME musthaves

Door Simone Groot Lipman 21 februari 2018

Als je bij FAME musthaves naar binnenloopt en vraagt om het leukste product, verschijnt er meteen een glimlach op het gezicht van de Deventerse Francis Hogeslag. Ze raakt niet uitgesproken over haar producten in de winkel. Maar sinds kort heeft ze iets nieuws: mokken en tegeltjes met uitspraken van Juf Ank. Te leuk!

Fame Musthaves in de Grote Overstraat verkoopt cadeauartikelen en klein woonaccessoires, zoals vazen en beeldjes. Volgens Francis moet een product aan drie dingen voldoen voordat het bij haar in de winkel komt: ”het moet leuk of gek zijn, het liefst met een goed verhaal erachter, zoals fairtrade producten. Het moet betaalbaar zijn én niet overal te krijgen.” Achterin de winkel zijn de stellingen ingericht met tegelspreuken.

fame-musthaves
Foto: indebuurt Deventer

Online en offline

Ze heeft een webshop en een winkel. ”Op dit moment heb ik meer in de winkel dan in de webshop. Afgelopen november heb ik een ‘ommezwaai’ met de winkel gemaakt. Eerst had ik nog kleding, schoenen en tassen in de winkel. Dit is er nu helemaal uit en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. In mijn winkel vind je aparte, kleurrijke producten met mooie en stoere materialen.”

tegels-juf-ank
Foto: indebuurt Deventer

Luizenmoeder

”We werken samen met een drukkerij, waar ik tegels en mokken op maat kan laten drukken. Welke spreuk dan ook, zelfs met foto! Zo heb ik veel uitspraken rondom Deventer en Go Ahead Eagles, want ja, ik ben zelf een groot fan. En ik bedenk ook graag zelf uitspraken. Nu viel mij op Facebook de Luizenmoeder op. Ik moest aan mijn dochter vragen wat het precies was. Zij leert namelijk voor pedagogisch medewerkster en loopt stage op een kinderdagverblijf, dus ze kon mij daar precies over vertellen. Ik heb toen gekeken en dacht: hier moet ik wat mee! Ik kan heel snel schakelen, dus afgelopen weekend was het al binnen. En mijn dochter heeft uiteraard al zo’n mok.”

mokken-tegels-juf-ank
Foto: indebuurt Deventer

Hallo allemaal!

”Het is voor iedereen zó herkenbaar, maar het is nog afwachten of het aanslaat. Ik heb daarom per spreuk een beperkt aantal besteld, maar ik kan snel bij bestellen. Uitspraken als ”Hallo Allemaal”, of ”Dat vinden wij niet raarr, dat vinden wij alleen maar héél bijzonder” staan erop. De quote ”niet zwaaien”, vond ik bijvoorbeeld niet passen op een mok, maar wel op een tegeltje. Voor de juf, die hem in de klas kan hangen. De uitspraken ‘voorbips’ en ‘pielemuis’ moet ik nog even over nadenken… want wil iemand dat? Er kwamen al mensen in de winkel die dit willen geven aan het eind van het schooljaar aan de juffen, dat is toch leuk? Zondag zit ik weer voor de buis hoor om te kijken wat voor uitspraken er nu in voorkomen. Ik vond het gewoon té leuk om het niet te doen. Ik doe graag wat leuk is. Dan heb ik toch het leukste beroep van de wereld?”

juf ank

Deventer luizenmoeders: “Geen loedermoeders en bitches te vinden hier”

Je kunt er niet omheen, De luizenmoeder is nu al de tv-hit van 2018. Een verrassend kijkcijferkanon ...

Meer over FAME musthaves ontdekken?

FAME musthaves cadeauwinkels

Nu open10:00 - 20:00

Grote Overstraat 26, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.