Hens van Droom & Daad: ‘de industriële look is het helemaal!’

Door Simone Groot Lipman 14 maart 2018

Een kek kleurtje op de muur? Gewoon even binnenwandelen bij Droom & Daad, met een groot aanbod aan (krijt)verf. Deze winkel aan de Vleeshouwerstraat die gerund wordt door Deventenaar Hens Odinot. ”Wanneer je een muur een kleur geeft, creëer je meteen een plek in huis.”

Droom & Daad verhuisde twee jaar geleden naar de huidige locatie, maar eigenaresse Hens doet dit werk, als decoratieschilder, al 20 jaar. Muurschilderingen, kleine en grote restauraties en workshops. Ze begon eerst aan huis, met workshops en opdrachten. Een miniwinkeltje en een atelier van 80 m2. Tijdens de crisis kwam er een omslag. ”Mensen wilden het ineens allemaal zelf doen. Dus de winkel liep eigenlijk beter dan de opdrachten. Het liep uit de hand, want met vijf mensen in de winkel kon er niemand meer bij. Dus was het tijd voor een nieuwe locatie.”

droom-en-daad
Foto: indebuurt Deventer

Annie Sloan

En die vond ze in de Vleeshouwerstraat. ”De buurtjes en de straat is té gek leuk.” Maar ook online is ze al heel lang te vinden. ”Mijn mailadres is nog mijn ‘oude’ achternaam, zo oud is de webshop al, haha. Ik vind alles online bereleuk, zoals Pinterest en instagram. Het kost alleen best veel tijd allemaal.” Een ding wat herkenbaar is in de winkel is het krijtverf merk Annie Sloan. ”Twintig jaar geleden ben ik al begonnen met dit merk, toen was het nog de enige krijtverf. Het zijn goede kleuren, je hoeft niet te schuren, dekt goed en het is toegankelijk voor iedereen. Ik meng continue verfkleuren. Eigenlijk vind ik mix/match zelfs leuker. Maar zelf kan ik nooit genoeg van de kleur Aubusson Blue. Die heb ik thuis op de muur in de woonkamer en die is nog nóóit van kleur veranderd.”

industrieel-droom-en-daad
Industriële look met betonmuur op de achtergrond. Foto: indebuurt Deventer

Tweede leven

”Meubels een tweede leven geven is helemaal van deze tijd. Maar krijtverf is ook geschikt voor muren, vloeren en zelfs trappen.” De grotere klusprojecten in huis dus. Er zijn een paar opvallende kleuren volgens Hens. ”De duck egg blue loopt altijd, dit is een groenige zacht blauwe tint die veel voorkomt in Zweedse en Franse interieurs. En waar ik op het moment helemaal verbaasd over ben, is de kleur Arles. Een iets oranje gele kleur, die loopt als een trein.”

Industrieel

Wat er nu echt uitspringt? ”Industrieel is de trend van nu. Minder gelikt en iets ruiger. Het mag allemaal iets stoerder en bovenal mag het wel een bite hebben. Fantastisch voor deze stijl is de Graphite, antraciet, de kleur van steenkool. In combinatie met de betonlook heb je een geweldige look.” Het brengt haar gelijk op ideeën, wanneer we terug naar de voordeur lopen. ”Ik ga deze maand maar eens deze muur (bij binnenkomst) een betonlook geven.” Mocht je zelf enthousiast zijn geworden: Hens verzorgt workshops waarbij je zelf ook leert hoe je perfecte betonlook maakt met verf. Geef je gauw op, want vol = vol.


Meer over Droom & Daad ontdekken?

Droom & Daad speciaalzaken

Nu open10:00 - 17:30

Vleeshouwerstraat 11, Deventer

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.