Emelie: “Bij Holy Cow verkopen wij alleen spullen waar we zelf héél enthousiast van worden”

Door Wingerien Voortman 13 februari 2018

Op de hoek van de Grote Overstraat en de Spijkerboorsteeg vind je Holy Cow. Een kleurrijke cadeauwinkel gerund door Emelie Vlaskamp samen met haar man Wilmar. Emilie vertelt over haar favoriete product. Het heeft iets met natuur en planten te maken maar je hebt er geen groene vingers voor nodig! Ideaal!

Wanneer je de winkel binnenstapt kom je ogen tekort! Overal waar je kijkt staan vrolijke kleurrijke spullen, van interieuraccessoires, kleding en sieraden tot de leukste keukenspullen. Inspiratie voor nieuwe producten vinden Emelie en Wilmar vaak op Instagram, “Als we op een Instagramaccount een product tegenkomen dat we zo leuk vinden dat we het zelf willen hebben, sturen we vaak een berichtje dat we het product graag willen verkopen in onze winkel”. Ze verkopen alleen producten waar ze zelf een goed gevoel bij hebben. “Soms weigeren we weleens spullen te verkopen die voor de omzet heel goed kunnen zijn, maar als het niet goed voelt komt het er echt niet in. Als wij er niet achter staan verkoopt het denk ik ook minder. Mijn enthousiasme over de producten is oprecht, dat werkt aanstekelijk!”

Verliefd op het pand

Inmiddels runnen Wilmar en Emelie vijf jaar samen de winkel, Emelie was nog maar 19 (!) toen ze begon. Ze kwamen vaak leuke spullen tegen en fantaseerden steeds vaker over het verkopen van de spullen waar ze zelf zo enthousiast van werden. Het pand waar ze gevestigd zijn stond leeg, ze werden er verliefd op en kregen het idee om daar de winkel in te vestigen niet meer uit hun hoofd. “Wilmar vroeg mij of ik spijt zou krijgen als het pand verhuurd zou worden aan iemand anders. Ja, zei ik. Toen hebben we de knoop doorgehakt en zijn we er voor gegaan. Twee maanden later waren we open.”

Geïnspireerd door India

Op straat hoor je passanten regelmatig “Holy Cow!” roepen. “We wilden geen geijkte naam voor onze winkel, maar iets dat op zou vallen. Ik heb door India gereisd, daar heb je het Holy festival met de gekleurde poeders. Dit was onze eerste inspiratie voor de sfeer waar we voor gingen met de winkel. Zo kwamen we bij Holy Cow, wat ook in het Engels een uitdrukking is.” Nadat ze de naam hadden gekozen kwamen ze erachter dat op de gevel van het pand twee gouden ossen staan afgebeeld. “Toen was er geen twijfel meer over mogelijk, dit moest de naam worden!”

Lievelingsvaas

“Soms verkoop ik een product dat ik zelf heel graag wil hebben. Zo was er ooit een vaas van een zeepaardje, ik wilde de vaas heel graag zelf hebben. Toen ik de vaas verkocht wilde ik hem direct weer bijbestellen, maar deze kon niet meer worden bijbesteld!” Uiteindelijk wist Emelie de zeepaardvaas toch te bemachtigen. “Er was nog een exemplaar van de vaas in de showroom van de fabrikant. Toen Wilmar en ik trouwden kregen we deze vaas cadeau!” Inmiddels staat haar huis vol met leuke spullen, maar er blijft altijd een klein wensenlijstje.

holy cow
Big Brother. Foto: Wingerien Voortman

Wat is jullie favoriete product?

Dit is absoluut de Big Brother van Spruitje, een levend ecosysteem dat bijna geen verzorging nodig heeft. Door de juiste combinatie van planten en mossen wordt de natuur nagebootst, door de condens hebben de plantjes verder geen water nodig. De plantenwereldjes in glaswerk worden persoonlijk samengesteld door de eigenaar van het merk Spruitje, Jonael van der Sloot.  “De maker van de Big Brother komt toevallig ook uit Deventer, dat maakt het toch wel extra leuk!” In de glazen bol zit een lampje, wat een mooi effect geeft en het tot een echte eyecatcher maakt. “Toen ik het product zag wist ik gelijk dat ik het wilde verkopen.” Een echt pronkstuk voor in huis!

Het ecosysteem Big Brother van het merk Spruitje is te koop voor € 399,00.


Meer over Holy Cow ontdekken?

Holy Cow cadeauwinkels

Nu gesloten10:00 - 21:00

Grote Overstraat 49, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over

De Koopman

adv.