Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eline van De Hartjeswinkel staat in Deventer bekend als de hartjesmevrouw

Door Simone Groot Lipman 7 februari 2018

Het is bijna Valentijnsdag! Dus wil je nog iets kleins geven aan je geliefde of ben je stiekem gewoon fan van hartjes dat je ze voor jezelf koopt? Nou het leuke is: Deventer heeft gewoon een eigen online Hartjeswinkel! We zijn in love. Eigenaar Eline Boon (29) is zelf ook helemaal weg van haar producten en vertelt over haar favoriet.

Je raadt het nooit, maar De Hartjeswinkel verkoopt alleen maar producten met hartjes. Happy socks met hartjes erop, mokken met hartjes en cupcakevorm in de vorm van hartjes. Alles is vrolijk en heel kleurrijk. Je wordt er happy van. ”Liefde geven is altijd een goed idee. En als je geeft, krijg je terug.”

‘Is een winkel nog van 2018 of 2020?’

Hartjesmevrouw

Afgelopen zondag ging ze naar de show-up beurs voor de Hartjeswinkel met collega-vriendinnen om inkopen te doen. Criteria? ”Ik moet het zelf willen hebben. Het moet net iets gekker en anders met een beetje kitch zoals goud. Ik heb thuis alleen maar mokken met hartjes, mijn vriend ziet het al niet eens meer. Ook draag ik sokken en een pyjama met hartjes. En ja, ik heb zelfs een ketting om met hartjes. In de stad word ik aangesproken als ‘hey, hartjesmevrouw!’ of ‘jij, met je hartjes’ haha.”

Servies. Foto: indebuurt Deventer
Kruik en cupcakes. Foto: indebuurt Deventer
Mokken. Foto: indebuurt Deventer
To go. Foto: indebuurt Deventer
Kommen. Foto: indebuurt Deventer

Alleen online

Eline is grafisch ontwerper van beroep. ”Ik ontwerp veel kaarten en daar staan altijd wel hartjes op. Onbewust. Ze hebben vaak een roze kleur. Bewust. Rood is agressief, te hard, te ver, gewoon té. Roze is fijn en prettig.” Zo kwam ze op het idee om een online-winkel te beginnen met alleen maar hartjes. ”De url heb ik meteen vastgelegd, ik vond een fysieke winkel te spannend en ben dus aan de slag gegaan met een webshop. Ik denk dat De Hartjeswinkel heel groot kan worden. Deze winkel zal natuurlijk heel goed werken in Amsterdam, en dan wel in de Hartenstraat. Maar ik ga daar zelf niet naar toe, voor mij blijft het bij Deventer. Het idee van een winkel laat ik nooit achter, ik sta ook zeker open voor in de stad. Maar is een winkel nog van 2018 of 2020?”

‘Ik wil mensen altijd verrassen, hoe dan ook’

Verrassen

De online-bestellingen komen overal vandaan: van Groningen tot Amsterdam. ”Ik fiets elke dag langs de fietskoerier. Het product wordt zorgvuldig ingepakt met een snoepje, confetti en hartjespapier. Ik wil graag dat mensen blij worden en dat het een feest is om uit te pakken. Ik wil mensen altijd verrassen, hoe dan ook. Zo heel af en toe doe ik dat door het pakket zelf weg te brengen. Mensen kijken dan raar op, wanneer ik voor de deur staat. Het bespaart mij verzendkosten en het is ook weer dat onverwachte waar ik van hou.”

hartjeswinkel-snijplank
Snijplanken. Foto: indebuurt Deventer

Favoriet

”Ik ben vooral dol op artikelen van fabrikanten uit Denemarken en Zweden. Zoals het merk Rice uit Denemarken vind ik helemaal geweldig. Mijn all time favorite product is de snijplank. Kijk, hoe leuk is deze melamine snijplank met hartjes mondje. Ook in een man-variant. Handig voor het uit serveren van lekkere hapjes, ik gebruik hem eigenlijk als ontbijtbordje. Hij is ook gewoon leuk aan de muur als eyecatcher!”

De snijplank (21 cm breed bij 34 cm hoog) kan in de vaatwasser en kost €14,95.


Meer over De Hartjeswinkel ontdekken?

De Hartjeswinkel cadeauwinkels

Zutphenseweg 4a, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.