Bakkerij Nollen: ‘We bakken zelfs een krentenwegge van één meter lang’

Aangeboden door Bakkerij Nollen 17 januari 2019

De krentenwegge al eens geproefd? Nee!? Dan moet je ‘m zeker eens gaan halen bij Bakkerij Nollen in Deventer. Zij zijn meesters in het bakken van deze ambachtelijke lekkernij en dit is waarom! 

Geboortegeschenk

De krentenwegge is een typisch Twents product, maar niet alleen in Twente is het een geslaagd cadeautje als je op kraamvisite gaat. Vroeger was het een teken van een hechte gemeenschap als je dit brood meenam als geboortegeschenk en stond je urenlang in de keuken om het te bakken. Dat is nu gelukkig niet meer nodig, want je kunt ‘m gewoon kopen bij de Bakkerij Nollen in Deventer. Of online natuurlijk.

Ter gelegenheid van de geboorte van een kleine wordt door collega’s een krentenwegge van zo’n twee meter lang aangeboden. Rijssen, 1950. Foto: Historisch Centrum Overijssel.

Eén meter lang

“Onze ambachtelijke krentenwegge is 75 cm lang en rijk gevuld met krenten, rozijnen en een vleugje kaneel,” vertellen de bakkers aan ons. Zij bereiden de broden op ambachtelijke wijze in de centrale bakkerij in Hengevelde. Zelfs voor een krentenwegge van 1 meter draaien ze hun handen niet om! Waarom je zo gek bent om een meterlang brood te kopen? Nou, omdat het heel lekker is. Maar ook omdat vroeger de lengte van het brood liet zien hoe welvarend je was. Op een ladder werd het enorme ding dan horizontaal gedragen door meerdere mensen. Wow!

Van groot naar mini

Liever eerst een klein stukje uitproberen? Dan kun je ook een mini kopen van ‘maar’ 50 centimeter. Of gewoon een pakje krentenwegge van 5 plakjes. In ieder geval heel lekker bij het ontbijt, de lunch of de koffie; het maakt eigenlijk niet uit. Als het maar lekker dik gesneden is en er een flinke laag roomboter op zit, mmm!

bakkerij nollen krentenwegge

Eetbare boodschap

Neem je de krentenwegge mee als cadeautje of relatiegeschenk? Geef je persoonlijke boodschap en/of logo door aan de bakkers en zij drukken het op het brood. Natuurlijk gewoon eetbaar. De bakkers zorgen er voor dat jouw krentenwegge klaar ligt in de winkel op het gewenste moment. Liever laten bezorgen? Neem dan contact op met de winkel.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bakkerij Nollen. Meer over Bakkerij Nollen ontdekken?

Bakkerij Nollen bakkers

Nu gesloten08:30 - 18:00

Flora 36, Deventer

Bekijk meer:bakkers

adv.