Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daniëlle van Ink Forever: ‘Ik was het stille gepeste meisje.’

Aangeboden door Ink-Forever 16 januari 2020

Ze doet aan Kung Fu, haar bovenarm staat vol met een panterprinttatoeage en ze runt al negen jaar haar eigen tattooshop. Maar wat haar stoere uiterlijk niet verraad is dat Daniëlle van Ink Forever vooral een hele lieve, zachtaardige vrouw is. ”Je moet mensen in hun waarde laten. Iedereen is uniek op z’n eigen manier en dat is mooi”, weet ze.

Ze was altijd al gek op tekenen maar had het niet altijd makkelijk in de klas. ”Ik was het stille meisje dat altijd aan het tekenen was”, vertelt Daniëlle in haar tattooshop Ink Forever aan de Kazernestraat. Haar arm zit vol met tatoeages, waarvan veel zelf gezet. Vroeger zag ze er heel anders uit met een bril en beugel. ”Vreselijk, ik ging met buikpijn naar school!”

‘Ik had een bril en beugel. Vreselijk, ik ging met buikpijn naar school!’

Als nerd van de klas had ze last van pesterijen, toch bleef ze zichzelf. ”Ik kon mijn ei kwijt in het schilderen van raamdecoraties, agenda’s, petten, tassen en schriften, alles tekende ik vol. Soms wilden jongens een iets gaafs op hun scooter of brommer, dat maakte ik dan met een watervaste stift.”

Tranen tijdens het tatoeëren

Daniëlle: ”Je moet elkaar niet uitlachen. Ik weet heel goed hoe dat is en juist daarom vind ik het belangrijk om iedereen in z’n waarde te laten en een ander te helpen. Dat kan ik gelukkig ook met Ink Forever. Veel tatoeages vertellen een verhaal. Hierdoor kunnen ze helpen bij het verwerken van iets, een gebeurtenis, een overlijden, noem maar op.”

”Ik hoor wekelijks bijzondere verhalen. Afgelopen zaterdag kwam een dame een tatoeage zetten die stond voor afsluiting en een nieuw begin. Het was heel emotioneel, onder het zetten liet ze haar tranen gaan. Dat soort verhalen maken dat ik heel blij ben dat ik dit werk mag doen.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Foto | Daniëlle aan het werk
Foto | Daniëlle is bezig met een nieuw ontwerp
Foto | Daniëlle's ontwerpen
Foto | Daniëlle aan het werk
Foto | Een van Daniëlle's ontwerpen
Foto | Daniëlle's ontwerpen

Ondanks haar creativiteit en passie voor tekenen koos ze, net als haar vriendinnen, voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Ze werkte in het oude Deventer Ziekenhuis, maar ook in de fabriek. “Mijn vader zei altijd: ‘Je gaat naar school of je gaat aan het werk.'” Zo werd ze vroeg zelfstandig. ”Op m’n achttiende woonde ik in mijn eerste huisje.”

”Na het laten zetten van mijn eerste tatoeage begon er wat te kriebelen.”

Op haar twintigste werd ze moeder. ”Ik stond er praktisch alleen voor. Overdag zorgde ik voor mijn kinderen, in de avond werkte ik.” De eerste tatoeage is van haar dochter. Door het zetten van die tattoo begon er wat te kriebelen bij Daniëlle. Ze ging de bibliotheek in om zich te verdiepen in tatoeages. ”Over de geschiedenis, verschillende huidtypes en wanneer je wel en niet mag tatoeëren, daar had ik nooit bij stil gestaan.” Ze kreeg kreeg tips van andere tatoeëerders en oefende op fruit.

De allereerste tatoeage die ze zelf zette was voor haar oud-collega. ”Dat vergeet je nooit meer. Het was een tak met bloemetjes en de namen van haar kinderen.” Na die eerste volgenden er meer: bij haarzelf, vrienden, kennissen en familie.

Vol zenuwen in de auto

Na alle lessen en het vele ‘oefenen’ was het in 2011 zover. Daniëlle reed vol zenuwen naar de Kamer van Koophandel om zich officieel in te schrijven. ”Destijds midden in de recessie. Veel mensen zeiden dat het me niet zou lukken, maar ik wilde het gewoon doen. Mijn biologische vader was ook ondernemer, ik hoor van familie dat ik op hem lijk. Elke ondernemer valt een keer. Daar kun je van leren. Ik ben trots op mezelf dat ik het volgehouden heb. Het is zo’n mooi vak. Mensen vertrouwen je heel wat toe, dat is bijzonder.”

Foto | Tatoeage van Daniëlle
Foto | Daniëlle's eerste tatoeage, de naam van haar dochter
Foto | Tatoeage van Daniëlle
Foto | Zelf geschilderde muur in de tattooshop
Foto | Quote aan de muur bij Ink Forever
Foto | Daniëlle's Kung Fu certificaten hangen aan de muur in de shop

Lees ook:

Daniëlle Ink Forever

Leuk volgens tattoo-koningin Daniëlle: ‘Bij Rebel zijn ze lekker open, net als ik’

Zo'n vijf jaar runt Daniëlle Hiethaar (40) haar tattooshop Inkforever-tattoo op het Emmaplein. "Een ...

Yeah baby! Bijna echte Amerikaanse donuts in Deventer en wij mochten vast kijken

De geur van vers donutdeeg komt je al tegemoet wanneer je bij Eamonn Conlin (52) over de drempel sta...

Prijs, prijs, prijs! En jij bepaalt wie wint!

Je hoort het goed, er wordt een prijs van €500 uitgereikt en jij kunt mee bepalen wie hem wint. Het ...

Rogier bleef acht jaar in Frankrijk voor de liefde! Nu runt hij zijn eigen zaak in Deventer

Hij zou maar één jaar in Frankrijk blijven, ''Maar ik werd verliefd en toen werden het er acht.'' In...

Asankha deed mee aan First Dates: ‘Mijn seksuitspraak is kijkers het best bijgebleven’

Sinds vorige maand kennen we Asankha Kappen (43) van haar tv-optreden bij First Dates. Hoe kijkt ze ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ink-Forever. Meer over Ink-Forever ontdekken?

Ink-Forever tattoo shops

Vandaag gesloten

Kazernestraat 8, Deventer

Bekijk meer:tattoo shops

adv.