Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze toneelvereniging kan ieder kind zichzelf laten zien: ‘van speciale school tot gymnasium’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Deventer en omgeving zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Toneelvereniging Herman Heijermans in Olst was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Improvisatie workshops op de basisschool

Zo ook Toneelvereniging Herman Heijermans in Olst. De vereniging heeft een grote jeugdafdeling met ruim dertig jeugdleden tussen de acht en achttien jaar en wil graag nog veel meer kinderen aantrekken. ”We proberen kinderen enthousiast te maken voor theater”, vertelt voorzitter Gerton van der Kamp. ”Dat doen we onder andere door steeds meer samen te werken met basisscholen. Vorig jaar hebben we bij een aantal basisscholen improvisatie workshops gegeven. De kinderen waren superenthousiast.” Door Rabo ClubSupport kan de vereniging meer van dit soort activiteiten organiseren, en workshops geven op verschillende scholen in en buiten Olst.

‘Hier krijgt iedereen een kans om zichzelf te laten zien’

Het is belangrijk dat kinderen bezig zijn met zelfexpressie, weten jeugdregisseurs Yaël Korse en Geoffrey Haynes. Yaël: ”Zo leer je als kind om zelfverzekerd voor een groep te staan. Dat is in je latere leven belangrijk.” Geoffrey vult aan: ”Maar je leert hier ook samenwerken en creatief zijn. Op school gebruik je je hoofd. Bij theater gebruik je hoofd en lichaam.” Op de vereniging zitten zowel kinderen van het speciaal onderwijs als gymnasiumleerlingen. ”Iedereen is hier welkom en krijgt een kans om zichzelf te laten zien. Dat maakt de vereniging zo mooi.”

Tekst gaat verder onder foto

Rabo ClubSupport
Yaël en Geoffrey leggen een oefening uit tijdens de toneelles. | foto indebuurt Deventer

Verder kan de vereniging draadloze headsets aanschaffen door de bijdrage van Rabo ClubSupport. Gerton: ”Hierdoor kunnen we in december, ondanks corona toch een voorstelling uitvoeren met de jeugdgroepen. We gaan buiten langs de IJssel spelen, volledig coronaproof.” De voorstelling wordt een moderne uitvoering van ‘Op hoop van zegen’ van Herman Heijermans. Geoffrey: ”Het past helemaal in deze tijd, want veel wat we nu doen is op hoop van zegen. Omdat we buiten spelen, op een locatie waar geluid niet gestuurd kan worden, moeten we wel headsets gebruiken.”

Toch een voorstelling

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan Toneelvereniging Herman Heijermans dit jaar een mooie voorstelling neerzetten én kunnen ze de scholen in de omgeving theater workshops aanbieden. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.