Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Vegan naar de kapper in Deventer

Aangeboden door Niecky’s 29 oktober 2019

”Goedkope shampoo is als het ware een soort plastic. Het lijkt alsof je haar glanst, maar eigenlijk zorgt de shampoo voor een laagje glans OVER je haar. Natuurlijke shampoo’s zorgen voor glans IN je haar, die voeden echt”, aldus kapsalon eigenaresse Niecky. Hoe het precies zit? Dat vertelt ze ons.

Vegan wordt steeds populairder. Zo zijn er bijvoorbeeld een heleboel opties als je vegan wilt eten in Deventer. Maar nu kun je ook vegan naar de kapper! Niecky’s heeft namelijk een hele lijn vegan styling- en verzorgingsproducten voor vrouwen. De kleurspoeling is ammonia vrij.

”Je blijft kapster dus het moet in eerste instantie een mooi product om mee te werken zijn.”

Sinds mei zijn ze bij Niecky’s overgestapt op het vegan merk REF. ”Na een hoop productkennis dagen, en avonden vol proberen.” Niecky is zelf namelijk een nuchter persoon. ”Ik had zelf zoiets van, eerst zien of het werkt. Je blijft natuurlijk kapster dus het moet in eerste instantie een mooi product om mee te werken zijn.”

Sulfaten en parawattes?

Volgens Niecky nemen mensen vaak een vette shampoo voor droog haar. ”Maar dat is veel te veel vet voor ons Hollandse haar. Wat ze eigenlijk vaak te kort komen is vocht; een hydraterende shampoo. Daarom is het belangrijk om bij de kapper echt goed naar je haar te laten kijken. En je niet alleen maar laten leiden door reclame’s op tv.”

tekst gaat verder onder foto

Vegan shampoo bij Niecky's Deventer
Foto | Facebook Niecky’s

Uiteindelijk kwam ze na het testen van veel vegan merken uit bij REF. Een merk zonder sulfaten en parabenen. Twee ingewikkelde woorden waarvan wij niet precies weten wat ze inhouden. Niecky legt het ons uit. ”Parabenen zorgen ervoor dat een shampoo langer houdbaar blijft. Dat wordt vaak in een product gestopt om het goedkoop te houden. Niet alleen bij shampoo maar ook goedkope make-up en huidproducten zitten er vol mee. Omdat de shampoo die wij gebruiken geen parabenen heeft, is hij wel minder lang houdbaar. Maar ja, wel volledig natuurlijk.”

”Schuimen onder de douche betekent niet perse dat je haar ook schoon is.”

Dan sulfaten. Sulfaten zijn om je haar te reinigen, ze verwijderen talg en productresten. Maar ze kunnen ook iets te grondig reinigen en hierdoor de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en haar verwijderen. Daarnaast kunnen sulfaten meewerken aan een (snellere) vervaging van gekleurd haar. Ook zijn de meeste sulfaten slecht voor het milieu.

Even wennen

Daarnaast zorgen sulfaten voor dat lekkere schuim onder de douche. De natuurlijke shampoo van REF schuimt veel minder. Niecky: ”Ik moest daar zelf ook best wel aan wennen. Maar je hoeft echt niet meer te gebruiken. Je haar is schoon zonder schuim!” Wel zegt Niecky: ”Je moet het langere tijd gebruiken wil je verschil zien. En dan verschilt het natuurlijk ook nog of je alleen de shampoo gebruikt of ook de conditioner. Het beste is natuurlijk allebei. als je de hele lijn gebruikt ga je verschil merken!”

Benieuwd wat het effect van vegan producten is op jouw haar? Maak hieronder een afspraak!

Speciale actie

In november heeft Niecky’s een speciale actie. Knippen kan op dinsdag tussen 12.00 en 18.00 voor € 15,- ! Kinderen betalen €10,- . Daarnaast is per 11 november ook op maandag geopend. 


Meer over Niecky’s ontdekken?

Niecky’s kappers

Geopend10:00 - 20:00

Bokkingshang 3, Deventer

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

A taste of honey - vegan lunch

Smullen! 5 x restaurants in Deventer waar je vegan kunt eten

Als veganist moet je soms in Deventer even zoeken naar de opties voor de lunch of het avondeten. Het...

Deze leuke meiden doen met alle liefde jouw haar en nagels

Even voorstellen: de twee nieuwe meiden van Niecky's, dé kapperszaak van Deventer. Met alle liefde g...
Niecky's

Niecky: ‘Ik wist altijd al dat ik een eigen kapperszaak wilde’

Een jaar geleden was het zo ver voor Niecky: haar eigen hairstudio Niecky's aan de Bokkingshang in h...

 

adv.