Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Indebuurt test een bindweefselmassage en peeling: ‘Veel mensen weten niet dat dit goed is voor je huid’

Aangeboden door SQIN huidcoaching 22 september 2020

”Een bezoek aan mijn salon moet ontspannen zijn, maar het moet ook wat doen voor je huid”, aldus Marieke van SQIN huidcoaching. ”Ik ga niet lopen aaien. Ik ben echt 1,5 uur aan het werk: ik knijp en rol met je huid.” indebuurt is benieuwd wat een bindweefselmassage en peeling doen met de huid, dus redacteur Sanne test het.

Vandaag onderga ik een behandeling bij Marieke, haar salon zit sinds eind 2018 in Deventer. Vanaf de behandelstoel kijk ik uit op de IJssel. ”Het blijft een mooi plekje hè”, zegt Marieke. Bij haar gaat een huidbehandeling anders dan anders. ”Het kan pittig aanvoelen, maar als je het resultaat in de spiegel ziet snap je waarom we het zo doen. Ik vergelijk het altijd met de sportschool, daar moet je ook trainen om je lichaam in gezond te houden. Ik train jouw huid als het ware.”

Wat een bindweefselmassage doet voor jouw huid

Marieke doet haar mondkapje om. ”Die draag ik sinds het coronavirus tijdens de behandeling.” Dat is niet het enige wat veranderd is sinds ze weer open is. ”Ik doe de behandeling nu volledig in stilte. Klanten maken graag een gezellig praatje, maar dat hoeft niet. Ik hoor terug dat mensen de huidbehandeling nu nog intenser beleven, en ik heb de focus volledig op jou en je huid. Door stil te zijn kun je het ervaren als een soort als een meditatiesessie.”

‘Dit is de eerste keer dat ik een peeling onderga’

Een belangrijk onderdeel van de hannah methode – waar Marieke mee werkt – is de bindweefselmassage. ”Daarnaast kun je kiezen voor een diepe peeling. Dat is een methode waarbij ik gecontroleerd een dun laagje van de huid verwijder, waardoor lijntjes, oneffenheden, onzuiverheden of pigmentvlekjes verminderen. Het resultaat is een gladde, stevige en gezonde huid. En op de lange termijn wordt je huid weerbaarder”, legt Marieke uit. ”In de zomer ben ik voorzichtiger met een intense peeling omdat de hoornlaag van je dan dik moet zijn in verband met de beschermende functie tegen de zon. In het najaar is een intense peeling veiliger.”

Onzuiverheden en pigmentatie

Marieke: ”Welke peeling ik gebruik verschilt per persoon. Ik kijk naar wat jouw huid aankan. Jij hebt wat last van onzuiverheden en pigmentatie daarom gaan we voor de intense peeling. Het kan een beetje gaan prikken”, waarschuwt Marieke. Dat klopt, al snel voel ik m’n huid tintelen. Dit is de eerste keer dat ik een peeling onderga, en ik ben blijkbaar niet de enige. Marieke: ”Veel mensen weten niet dat dit goed is. Scrubben is een stuk bekender, maar ik peel. Een scrub is oppervlakkig en een peeling gaat dieper.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Foto SQIN huidcoaching gemaakt voor corona
Bij Marieke in de wachtkamer | Foto SQIN huidcoaching gemaakt voor corona
De peeling | Foto SQIN huidcoaching

Dit is hoe een bindweefselmassage voelt

Terug naar mijn huid, die nu de bindweefselmassage ondergaat. Ik lig met m’n ogen dicht in de stoel terwijl Mariekes handen over mijn gezicht heen glijden: kneden in m’n voorhoofd, rollen in m’n wang. Ze pakt de huid stevig vast, maar het doet geen pijn. ”Als dat wel zo is geef je het aan hè?” vraagt Marieke. Door het kneden maakt ze de cellen als het ware wakker zodat de huiddoorbloeding en de aanmaak van onder andere collageen en elastine en gestimuleerd worden. Dat helpt tegen huidproblemen zoals rimpels, littekens of acne, maar is ook goed voor een ‘gezonde’ huid. ”Veel mensen doen pas iets aan hun huid als het slecht gaat, terwijl je er veel profijt van hebt als je altijd aan je huid blijft werken.”

Het resultaat

Na een heerlijk detox masker krijg ik een lekker dikke crème op, om mijn huid te voeden. ”In de winter zie ik vaak droge huiden, dat is niet goed. Je kunt het vochtgehalte in je huid het beste op peil houden met een goede crème zoals deze”, legt Marieke uit terwijl ze mijn gezicht insmeert. ”Ik vind het zo leuk als mensen zien wat het doet; waar je eigen huid toe in staat is als je hem een handje helpt. Zeker als je met regelmaat peelt zie je echt resultaat.”

Kom je voor het eerst? Dan kun je gebruik maken van een special welkomstbehandeling. Lees hier meer over de speciale kortingsactie. 


Meer over SQIN huidcoaching ontdekken?

SQIN huidcoaching

Gesloten09:30 - 13:30 *

Welle 10a, Deventer

Lees ook:

SQIN huidcoaching

Een andere blik op de huid: rotte kozijnen schilderen, dat doe je toch ook niet?

Oftewel; je kunt veel geld uitgeven aan botox, fillers en make-up maar als je de basis niet goed ond...
SQIN huidcoaching bindweefselmassage

7 x ultiem ontspannen in Deventer! Van floaten in zout water tot gezichtsmassage

Een beetje (lichamelijke) ontspanning doet een mens goed. Dat kan in verschillende vormen. Zo kan de...
SQIN huidcoaching bindweefselmassage

Indebuurt test: dit is wat een bindweefselmassage doet voor jouw huid

We sporten om ons lichaam fit te houden, maar aan de huid doen we niks. Best gek eigenlijk, vindt Ma...

adv.