Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze leuke meiden doen met alle liefde jouw haar en nagels

Aangeboden door Niecky’s 14 maart 2019

Even voorstellen: de twee nieuwe meiden van Niecky’s, dé kapperszaak van Deventer. Met alle liefde geven ze jouw haar een fantastische make-over en lakken ze jouw nagels in te gekke kleuren. Misschien jouw nieuwe favoriete kapster? We laten ze aan het woord. 

Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Mariska Halkus

Mariska Halkus niecky's
Foto: Niecky’s

”Hi! Ik ben Mariska Halkus, 30 jaar en woon samen met mijn man in Holten. Dol op eten, mooi weer, auto’s en festivals! Woorden die mij omschrijven zijn creatief, spontaan, perfectionist, gezelligheidsdier, gevoelig en resultaatgericht. Men zegt dat ik nogal droge humor heb.

Vanaf mijn veertiende

Al vanaf mijn veertiende was ik op zaterdagen en in vakanties te vinden in de kapsalon van familie: Haarstudio Bouclé in Diepenveen. Zelfs voor ik begon met mijn kappersopleiding, was ik al aan het verven, af en toe knippen, föhnen en wist ik hoe ik klantgericht moest zijn. Mijn nicht bood mij een stageplek aan toen ik begon aan de opleiding. Dat was fijn, want ik leerde erg veel van haar.

Topstyliste

Nadat ik mijn all-round kappersdiploma had behaald, ben ik in Holten gaan werken bij Het Schaartje, voorheen Suzan’s Haarmode. Met veel plezier heb ik me daar de afgelopen jaren ontwikkeld tot Topstyliste. Ik heb leerlingen mogen trainen en begeleiden en heb veel cursussen mogen volgen op haargebied maar ook op advies, verkoop en klantgerichtheid.

Iets anders maar wat?

Na tien jaar heb ik de stap genomen om wat anders te gaan doen. Ik wilde meer uitdaging en vroeg me af of het kappersvak nog wel bij me paste. Na een loopbaancoachtraject kon ik uit mijn patroon stappen en had ik een helder beeld van alle mogelijkheden die er op deze wereld zijn. En dat zijn er nog al wat. Wat nu? Studeren of werken? Of allebei? Of gewoon maar eens wat proberen? Ik kwam er achter dat ik heel veel leuk vind.  Na een time-out voor mezelf, begon ik het kappersvak toch te missen.

Per toeval

Ik wist dat er aan de Bokkingshang in Deventer een kapsalon zat, maar niet dat Niecky de eigenaresse van Niecky’s is. Daar kwam ik pas afgelopen december achter. Ik ken Niecky nog van vroeger, toen we stiekem samen sigaretjes rookten. In januari dronken we samen een kopje koffie en dat gezellige bakje koffie werd zo ineens een sollicitatiegesprek. Toevallig zocht Niecky iemand, iemand zoals ik. Ik was helemaal om toen ik hoorde dat ik naast werkzaamheden op de werkvloer ook mocht meedenken in de onderneming. Dat is precies wat ik nodig heb: iets nieuws creatiefs gecombineerd met het oude vertrouwde kappersvak.

Vertrouwen en kwaliteit

Ik streef in mijn werk naar goede kwaliteit en een vertrouwensband. Vertrouwen is erg belangrijk. Heerlijk als mensen in de stoel zeggen: “Weet je, doe maar wat”! Dat zeg je alleen als je vertrouwen hebt in iemand. Voor mij is dat de mooiste uitdaging, want dan komen mijn skills het beste tot hun recht.

Creativiteit

Als kapster is het een must om op de hoogte te zijn van de laatste trends en ook te weten hoe je die moet vertalen op de werkvloer. Het klakkeloos overnemen van trends is dan weer niet mijn ding. Ik probeer het te combineren met mijn eigen creativiteit. Ik vind het erg belangrijk om te kijken wat bij de klant en het haar van de klant past. Ik geef goed advies.

Ik werk op de volgende dagen: dinsdag, vrijdag en zaterdag.”

Romee Boelens

Romee Boelens Niecky's
Foto: Niecky’s

”Ik ben Romee Boelens, 20 jaar en kom uit Deventer. Ik zou mezelf omschrijven als een zorgzaam, betrouwbaar en sociaal persoon met een groot hart. In mijn vrije tijd ga ik graag stappen, winkelen en terrasjes pakken met vriendinnen. Oja en een selfie maken doe ik wel dertig keer opnieuw!

Salon-assistent

Sinds 1 februari werk ik als salon-assistent bij Niecky’s. Niecky leert me veel en geeft me de vrijheid om te groeien. Zo kan ik hier het kappersvak en nagelstyling combineren. Ik vind het leuk om mij breed te ontwikkelen. Ik ben op dit moment bezig met het afronden van de kappersopleiding bij het ROC te Deventer. Daarna mag ik mij officieel hairstylist noemen.

Aan de slag in de nagelstudio

Volgend schooljaar wil ik verder leren voor all-round kapper. Naast de kappersopleiding ben ik ook bezig met een cursus Nagelstyling. Over drie weken rond ik deze cursus af en kan ik aan de slag in de nagelstudio van Niecky’s.

Verslaafd aan acrylnagels

De laatste tijd lukt het mij om mensen over te halen om acryl-of gelnagels te proberen. Zo kan ik veel oefenen. Zelf kan ik niet meer zonder mijn acrylnagels. Ik heb al jaren niet mijn eigen nagels gezien. Ze zijn bekleed met steentjes, glitters en een mooie kleur. Mooi gelakte nagels vind ik vrouwelijk en verzorgd, dat wil toch iedere vrouw?”


Meer over Niecky’s ontdekken?

Niecky’s kappers

Geopend10:00 - 18:00

Bokkingshang 3, Deventer

Bekijk meer:kappers
Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.