Lezing Annejet van der Zijl over haar boek ‘Fortuna’s kinderen’

Boekhandel Broekhuis B.V.

Foto: Boekhandel Broekhuis

Donderdag 11 november ontvangt Boekhandel Broekhuis Deventer met trots Annejet van der Zijl. Aanleiding is het verschijnen van haar historische familiekroniek ‘Fortuna’s kinderen‘. Zij zal hierover in gesprek gaan met Ivan Borghstijn en na afloop haar werk signeren.

Fortuna’s kinderen

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Ze schreef tot dusver zeven non-fictieboeken en één fictieboek, die allen bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Het internationale succes gaf Annejet de moed om zich te wagen aan de reconstructie van de negentiende eeuwse liefdesgeschiedenis Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen. Dit verhaal werd de opmaat van de transatlantische familiekroniek Fortuna’s Kinderen, die in het najaar 2021 in Nederland en in het voorjaar van 2022 in de VS zal verschijnen.

Kaarten zijn te verkrijgen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-annejet-van-der-zijl-190424834807

Interesse in deze activiteit?

Reserveer nu

Boekhandel Broekhuis B.V.

Lange Bisschopstraat 7, 7411 KG Deventer

Navigeer naar

Boekhandel Broekhuis B.V.

Lange Bisschopstraat 7, 7411 KG Deventer

Navigeer naar

Agendapunten

Agendapunten in Deventer

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Infoavonden over energiebesparing”

Infoavonden over energiebesparing

  • Duurzaamheidscentrum Deventer
  • 25 november 2021
Duurzaamheidscentrum Deventer Peter

Topper

Ga naar “Uitgelezen Verhalen|Martijn Lakemeier & Eva Kelder”

Uitgelezen Verhalen|Martijn Lakemeier & Eva Kelder

  • MIMIK
  • 23 december 2021
MIMIK

Topper

Ga naar “Martijn Kardol”

Martijn Kardol

  • MIMIK
  • 16 december 2021

Topper

Ga naar “Thijs Borsten en Izaline Calister”

Thijs Borsten en Izaline Calister

  • MIMIK
  • 17 december 2021

Topper