Kerstmarkt in de buurt van Deventer

De geur van glühwein, gezellige kerststallen, kerstlichtjes en kerstmuziek: het hoort allemaal bij de decembermaand. In de decembermaand kun je genieten van verschillende kerstmarkten dichtbij Deventer.

Dit wil je weten over de kerstmarkt in Deventer

Deventer zelf is natuurlijk op en top gehuld in kerstsferen tijdens de feestdagen, ook genieten we vooraf al van dat heerlijke Dickens Festijn vindt plaats op 10 en 11 december in de binnenstad van Deventer. Heb je daarnaast ook nog zin in een paar onvervalste kerstmarkten? Dan zou je bijvoorbeeld eens naar Vaassen kunnen rijden om de kerstmarkt op kasteel Cannenburch te bezoeken. Deze is van 9 tot en met 11 december. Ook kun je koers zetten naar Winter Wonderland in Enschede, dit duurt van 10 december tot en met 9 januari.

Hoe is de kerstmarkt ontstaan?

De eerste kerstmarkten zijn ontstaan in de Middeleeuwen, in een deel van Europa dat toen Duits grondgebied was. Door de eeuwen heen bleven de kerstmarkten in Duitsland zich verder ontwikkelen en werden ze steeds groter.

Fast forward naar de twintigste eeuw: in de naoorlogse jaren groeiden de hoeveelheid markten, maar ook de bezoekersaantallen enorm. In de jaren tachtig en negentig werden de Duitse kerstmarkten zo populair dat ze nu over de hele wereld gehouden worden. Zo ook in Deventer.

Bron: National Geographic

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Deventer

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

  • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn
Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

  • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Halloween in Deventer”

Halloween in Deventer

  • Van 27 okt t/m 30 okt