Filmavond documentaire ‘Vrouwen van het Land’

De Pothaar

Bathmen

Op 9 en 16 september 2021 is de documentaire ‘Vrouwen van het Land’ van Annejet Brandsma te zien in respectievelijk Beekbergen en Bathmen. Tijdens deze geheel verzorgde filmavonden vertonen we de documentaire en gaan we met elkaar het gesprek aan. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Kaarten zijn voor €15,00 te koop via de website.

In ‘Vrouwen van het land’ spreken verschillende generaties plattelandsvrouwen verspreid door heel Nederland over hun persoonlijke ervaringen met ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis. We zien hierin overeenkomende reacties en gevoelens, maar ook grote verschillen- zelfs in zo’n klein land als Nederland. Iedere regio kent immers zijn eigen rampen en gaat daar op zijn eigen manier mee om. De documentaire toont mensen, vrouwen, die hun leven geven voor het familiebedrijf en hun gezin. Verschillen tussen generaties, tussen moeders en dochters, komen ter sprake en we zien hen aan het werk op het bedrijf en in huis.

Bovenal draagt Vrouwen van het Land bij aan een passende beeldvorming rondom de identiteit en positie die deze vrouwen vandaag de dag innemen, zowel binnen het bedrijf als naar de rest van Nederland toe. “Een belangrijk thema dat deze film op een laagdrempelige manier, maar toch met diepgang, aansnijdt.”Documentairemaker Annejet Brandsma maakt in haar werk gebruik van de kracht van beeld. Door persoonlijke verhalen centraal te stellen, bevraagt zij grotere maatschappelijke thema’s op een menselijke manier.

Brandsma is zelf geboren en getogen op het platteland. In haar jeugd zijn vrouwen belangrijk en aanwezig geweest, maar toen ze verhuisde naar de stad zag zij het beeld van de plattelandsvrouw zoals zij haar kent niet meer terug. Deze vrouwen zijn een groot onderdeel van de Nederlandse bevolking en hun positie door de jaren heen veranderd maar onbesproken. ‘Vrouwen van het Land’ belicht hun kant van het verhaal en de geschiedenis. Het is een ode aan alle vrouwen met hart voor het platteland.

Interesse in deze activiteit?

Reserveer nu

Agendapunten

Agendapunten in Deventer

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Blotevoetenpad in Halloween-stijl bij Buitenpost”

Blotevoetenpad in Halloween-stijl bij Buitenpost

  • Buitenpost
  • 29 oktober 2021
Ga naar “Billy Boem Club! Toffe gratis activiteiten voor kids van 8 tot en met 12 jaar”

Billy Boem Club! Toffe gratis activiteiten voor kids van 8 tot en met 12 jaar

  • Tactus
  • 21 september 2021
Billy Boem Club