Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vijf jaar geleden openden Dylan en Eveline hun restaurant: ‘Ons zoontje groeit deels op in de zaak’

Aangeboden door Happerij Tapperij de Expeditie 1 juli 2020

Eveline en Dylan Vermaas reisden samen de wereld over. Vijf jaar geleden openden ze Happerij Tapperij De Expeditie. Hij droomde er altijd al van om zijn eigen zaak te beginnen. Zij is er min of meer ingerold. Ondertussen heeft het stel een zoon gekregen, is er een complete binnentuin aan hun restaurant toegevoegd en hebben ze de coronacrisis overleefd. Hoog tijd om bij te praten dus…

Op 4 juli 2015 opende het restaurant aan de Smedenstraat. Dat dat nu alweer vijf jaar geleden is, is een gekke gewaarwording. ”Tuurlijk hadden we wel verwacht dat het goed zou gaan, maar zo goed… We zijn blij dat we dit jubileum hebben gehaald. En we willen blijven groeien en vernieuwen”, vertelt Eveline trots.

‘Ons zoontje groeit ook op in de zaak’

De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Zo kreeg het ondernemerskoppel samen een zoontje, die is inmiddels twee jaar. ”Hij groeit hier ook een beetje op, zegt ”Goedemorgen” en ”Doei” tegen gasten, dat is leuk om te te zien.”

Neerploffen in de sfeervolle binnentuin

Eveline begon voor als gastvrouw, maar staat nu ook in de keuken. ”Ontzettend leuk om te doen!” De kaart is de afgelopen vijf jaar mee geëvolueerd. ”Nieuwe smaken, nieuwe gerechten en meer vegetarische en veganistische opties.” En last but not least heeft De Expeditie sinds mei een prachtige binnentuin waar je kunt zitten. ”Echt een uniek plekje. Een oase van rust terwijl we midden in een drukke winkelstraat zitten. Daar merk je niks van!”

Tekst gaat verder onder foto’s

Foto|De Expeditie
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto | Facebook Happerij Tapperij de Expeditie
Foto indebuurt
Gekruide champignons | foto De Expeditie

Voordat Eveline en Dylan hun restaurant in Deventer begonnen, reisden ze samen de wereld over. Ze leerden veel in de buitenlandse keukens in onder andere Zwitserland. ”Daar hebben we twee jaar samen in de horeca gewerkt. Dylan sprak altijd vol passie over zijn droom van een eigen zaak. Zo ben ik er min of meer ook ingerold. Ik vond het wel een avontuur om een eigen zaak te beginnen.” Ze besloten dat avontuur in Deventer te beginnen. ”Terwijl ik uit Eindhoven kom, en Dylan opgroeide in Groningen. Maar deze plek sprak ons meteen aan.” De invloeden van hun reizen zie je terug op de ‘Wereldse’ kaart.

Het leukste restaurant van Deventer

Dat die gerechten, maar vooral de sfeer en de service bij De Expeditie gewaardeerd worden, blijkt wel uit het feit dat ze vijf keer de winnaar van De Leukste Restaurantverkiezing geworden zijn (vier keer van Deventer en zelfs één keer van Overijssel). ”Super leuk dat de mensen ons zo waarderen. We hebben ook een fijne groep vaste gasten. Sommigen van hen komen al sinds het begin.” Ondertussen is Deventer echt een thuis voor het reislustige stel geworden. Toch sluit Eveline niet uit dat zij en Dylan ooit weer gaan reizen. ”Tuurlijk blijft dat kriebelen. Misschien ooit, maar de Expeditie zal altijd ons thuis blijven.”

Gratis traktatie bij een kop koffie of thee

Wie jarig is trakteert! Daarom is vier juli de kick off van de vijfweekse actie. Op vier juli krijgt iedere gast een fijne traktatie bij een kop koffie of thee (hierbij geldt wel op is op). De rest van de kortingsacties zijn de vinden op de Facebookpagina van De Expeditie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Happerij Tapperij de Expeditie. Meer over Happerij Tapperij de Expeditie ontdekken?

Happerij Tapperij de Expeditie restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Smedenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Versoepelde coronamaatregelen

Van Thailand en Spanje naar Deventer: Dylan en Eveline runnen De Expeditie

Ze reisden samen de wereld over, leerden veel in de buitenlandse keukens en streken uiteindelijk nee...

Jawel! Leukste restaurant én cafetaria van Overijssel staan gewoon in Deventer

Hoera! Voor de allerbeste friet en de lekkerste gerechten van de provincie hoeven wij niet zo ver te...
Hamburger-indebuurt-1

Bon appetit! 5 x hier kun jij dit weekend een lekkere hamburger afhalen

Yes! Het is vandaag de 'Dag van de hamburger'. Tijd voor een lijstje met horecazaken waar jij terech...
Frietmeester horecaprijs

Deze Deventer horecaondernemers horen bij de beste van Overijssel

Deze week werden de Nederlandse Horeca Prijzen uitgereikt, waarbij veel awards werden overhandigd aa...

adv.