Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet Sociëteit Engels er nu uit (je herkent het niet meer)

Door Joyce Hoogland 15 augustus 2019

In januari 2019 sloot Jazzsoos Engels aan de Koningin Emmakade voorgoed haar deuren. De sociëteit was bijna 10 jaar lang een Haags begrip waar ook veel mensen van buiten de stad op afkwamen. Door een scheiding hebben de eigenaren Marijke Ras en Charlie Engels moeten besluiten de soos te sluiten. 

Het pand werd verkocht aan Patricia Cheung van Plan2000. Zij hadden een goede klik en Patricia heeft het pand een totale make-over gegeven. Het is nu een modern woonhuis van 312 vierkante meters met drie slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Heb je interesse? Dan heb je pech want het is al verkocht. Maar binnengluren is altijd leuk:

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Dit was het:

Waar ooit de entree van het café was, is nu een ruime toegang tot de woning gekomen. Bij de woning zit een garage, heel fijn zo in het centrum van Den Haag, maar die garage heeft ook een bijzonder ontwerp. Door de stalen kozijnen met glas lijkt het net alsof je auto in de woonkamer staat! Naast de garage is een kleine woonkamer en in die hal is de gastentoilet de vinden.

Aan de andere kant van de woning (alles is gelijkvloers) is de grotere woonkamer met de supermoderne keuken. Beide delen worden met elkaar verbonden door het eetgedeelte.

De jazzsoos is echt onherkenbaar veranderd. Waar eens de artiesten op het podium stonden is nu een patio ontstaan met bijzonder tegelwerk en een buitenhaard. Een heel romantisch plekje waar de woonkamer en de twee hoofdslaapkamers op uitkomen.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.