Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij koffiehuis Sjaak tegenover het Monnickendamplein

Door Milene van Arendonk 2 mei 2020

Wie kent ze niet? De Haagse cultuur in een keetje van 6 bij 6, ook wel: de koffietent. Er zijn nog zo’n 24 koffietenten her en der verspreid door Den Haag. Om 6 uur ’s ochtends zijn ze open om de arbeiders, voordat ze aan het werk gaan, van een bakkie pleuâh te voorzien. Tenminste, dat waren ze, want ook de koffietenten moeten hun deuren sluiten door de coronacrisis

Om het gemis van de koffietenten enigszins te beperken (of te verergeren) deelt fotografe Milene van Arendonk elke zaterdag foto’s van de koffietenten op Indebuurt Den Haag. Milene is gek op de Haagse koffietenten en komt er dan ook regelmatig, ze publiceerde er vorig jaar zelfs een boek over: Bakkie Pleuâh – binnenkijken bij Haagse koffietenten. Nu we niet echt binnen kunnen kijken moeten we het maar doen met het leuke koffietenten boek.

‘Op de fotau? Da’s wel wat voâh jâh, alleen hep jè meâh un gezich voâh de radiau’

Vandaag gaan we binnenkijken bij Sjaak. De koffietent staat er nu wat eenzaam bij maar oh wat was het er gezellig. En straks natuurlijk gewoon weer. Hier kom je voor de lekkerste pannenkoeken van Den Haag, een heerlijk bakkie pleuâh en voor een hoop slap geouwehoer. Want daar houdt Sjaak wel van, en zijn klanten ook.

Volgens Sjaak ben je een koffietent als je wel koffie schenkt maar geen alcohol. Gokautomaten vindt hij ook niets. ’s Ochtends vroeg open zijn wel, en dat is hij. Van maandag tot vrijdag kan je bij hem terecht van 6:00 tot 14:00 en op zaterdag van 7:00 tot 12:00. Tenminste, dat was natuurlijk voor de crisis. Laten we hopen dat de deuren van het koffiehuis snel weer open gaan!

Sjaak zit er overigens al jaaaaaren (sinds 1997) op dit plekje bij het Monnickendamplein en dat is te merken. Want verhalen heeft ie. Over nu en vroegâh. Dus heb je zin in een lekkere pannenkoek met een goed gesprek? Ga dan, als het weer mag, gelijk naar Koffiehuis Sjaak.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Lees ook:

Binnenkijken bij Koffiehuis de Koning

Wie kent ze niet? De Haagse cultuur in een keetje van 6 bij 6, ook wel: de koffietent. Er zijn nog z...

Binnenkijken bij koffiekiosk ’t Pleintje

Wie kent ze niet? De Haagse cultuur in een keetje van 6 bij 6, ook wel: de koffietent. Er zijn nog z...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.