Binnenkijken bij Esther: ‘Ik heb wel 35 versies van mijn huis getekend’

Aangeboden door Lasas en Loekov 21 oktober 2019

‘S morgens vroeg rijden we naar Esther’s huis. Wij mogen namelijk een kijkje nemen in haar bijzondere pand. Hoe leuk!

Waarom is haar pand bijzonder vraag je je misschien af? Het zit als volgt. Esther’s woning was eigenlijk een kraakpand wat gesloopt zou worden maar gelukkig is het bestemmingsplan gewijzigd. Esther heeft meegedacht over een nieuw plan voor het pand, wat is omgedoopt tot Spoorpunt. Het werd een project waar 18 casco-gerenoveerde woningen aangeboden zijn aan zelfbouwers. De kopers konden zo allemaal hun droomwoning creëren. Zo ook Esther. 

Alles zelf verbouwd

In september 2018 kreeg ze de sleutel en is ze samen met haar vader aan de slag gegaan. Van tevoren heeft ze misschien wel 35 versies van het huis getekend, alles was mogelijk en ze zat vol met ideeën. Na 6 maanden verbouwen, waarin ze bijna alles zelf hebben gedaan, mocht ze er in februari 2019 eindelijk gaan wonen! Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar haar verhaal en het huis.

Beeld: Fleur Panhuijzen
Beeld: Fleur Panhuijzen
Beeld: Fleur Panhuijzen

Toevallig langs Lasas&Loekov

Esther liep bij toeval langs Lasas&Loekov. In  de etalage stond een roze bank, waar ze op slag verliefd op werd. “Ik had toen niet veel tijd, maar vond alles uit de winkel wel leuk! Ik heb toen een afspraak gemaakt met Joeki, een van de stylisten.” Samen hebben ze naar de tekeningen van het pand gekeken en de mogelijkheden besproken. Uiteindelijk werd het de bank niet, maar wel een eetkamerbank, stoelen, lampen en een fauteuil. ”Zo leuk om te zien hoe onze spullen staan te shinen in dit onwijs toffe huis. Wat helemaal zelf bedacht is”, aldus Joeki van Lasas en Loekov.

Die muur!

Als je binnenloopt zie je als eerste de bakstenen muur, waarvan de gipslaag zelf stukje voor stukje is weggehakt. De muur rijkt meer dan 6 meter hoog, waardoor het effect onwijs ruimtelijk is, alsof je buiten staat. De roze fluwelen bank geeft een heerlijk contrast met de muur, rauw en zacht.. stoer en lief. De roze tegeltjes in de keuken zouden misschien al snel een te lieve uitstraling hebben, maar de gecombineerd met de zwarte keuken  is het vooral heel gedurfd! Maar ook natuurlijke materialen zien we terug; met de bamboe trap gaan we een verdieping hoger, waar de racefiets aan de muur direct je blik vangt. De kasten zijn perfect weggewerkt met bamboe wanden en ook op deze verdieping is het heerlijk relaxen. Je krijgt het gevoel van een loft, de slaap- en badkamer zijn één ruimte en je hebt uitzicht op de woonkamer beneden.

Overal waar je kijkt zie je wel een plantje staan, de vensterbank is zelfs een ware crèche voor babyplantjes. ‘De planten zijn eigenlijk de laatste toevoeging aan mijn huis, ik had nooit zoveel planten. Maar nu wil ik er alleen maar meer.” 

Beeld: Fleur Panhuijzen
Beeld: Fleur Panhuijzen
Beeld: Fleur Panhuijzen

Favoriet & fijn

In de woonkamer staat een salontafel van bamboe en staal, een opvallend item en de favoriet van Esther om een hele goede reden. “Toen mijn opa en oma 60 jaar geleden samen gingen wonen kochten ze deze tafel. Nu staat hij bij mij, daarom is hij bijzonder. Mijn favoriete Lasas&Loekov item? Dat is mijn fauteuil, de vorm en stijl vind ik zo mooi, nu nog wat vaker erin zitten. Als ik nog een item zou mogen kiezen uit jullie winkel, zou dat de Glowing Roots zijn, die vind ik zo gaaf!”. 

Esther straalt echt als ze het over haar huis heeft, wat is er nou zo fijn aan deze plek? “Wat ik fijn vind is dat er verschillende plekjes zijn om te zitten in huis. Je kunt relaxen op de roze bank, lekker lang tafelen aan de eetkamertafel en werken aan het kookeiland. Als mijn vrienden binnenkomen, ploffen ze vaak direct op de eetkamerbank en komen er niet meer vanaf. Het huis voelt fijn, hoewel ik nog wel wat dingetjes moet afmaken!”

Interieurstyling

Wie zou hier nou niet willen wonen? Wij worden er in ieder geval erg gelukkig van. Wil jij ook zo’n gaaf interieur? Ga dan een keer langs interieurwinkel Lasas en Loekov. De interieurstilisten denken graag met je mee!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lasas en Loekov. Meer over Lasas en Loekov ontdekken?

Lasas en Loekov woonwinkels

Geopend12:00 - 18:00

Grote Marktstraat 16A, Den Haag

Bekijk meer:woonwinkels

adv.