Woonnieuws! Deze school in Leiden kan jouw klusproject worden

Aangeboden door Steenvlinder Kavelmakers 4 maart 2019

Wij van indebuurt hebben een heel leuk nieuwtje voor jullie. Bij ons om de hoek, in Leiden, is een leuk project gaande. Binnenkort kun je in de Nijverheidsschool wonen! De gehele oude school, inclusief de kelder en gymzaal, wordt namelijk opgedeeld in klusappartementen

De Nijverheid Leiden

De oude Nijverheidsschool in Leiden bevindt zich aan de Toussaintkade: een mooie plek omringd door een park en op vijf minuten fietsafstand van het centrum. Tot december werd deze oude school bewoond door studenten en nu wordt deze ruimte beheerd door Divorce Housing. Maar: niet voor lang meer! Haagse ontwikkelaar Steenvlinder heeft namelijk te gekke plannen met dit plekkie.

Beeld: Steenvlinder

Klusappartementen

De gehele oude school, inclusief de kelder en gymzaal, wordt namelijk opgedeeld in klusappartementen. Steenvlinder heeft een woonprogramma opgesteld waarin is vastgelegd dat er 48 appartementen in de oude school komen. Mila van Steenvlinder vertelt ons: ”De exacte afmetingen en prijzen van de appartementen worden in maart bekend gemaakt. Wat wel al bekend is, is dat de oppervlaktes zullen variëren van 50 tot 150 vierkante meter.” Voor ieder wat wils dus!

Zelfbouwkavels

Op het terrein rondom de school, aan de Haagweg, komen daarnaast ook nog 24 zelfbouwkavels. ”Mensen kunnen op deze kavel naar eigen wensen een woning bouwen. Het leuke daarvan is dat elke woning compleet anders wordt qua architectuur en indeling. Stellen zonder thuiswonende kinderen kunnen bijvoorbeeld heel veel open ruimtes maken, terwijl grotere huishoudens juist meer slaapkamers creëren.” De zelfbouwkavels worden aaneengesloten bouw van drie tot vier lagen hoog. ”Een beetje zoals je in Nieuw Leyden  ziet,” vertelt Mila.

Zo komt het eruit te zien | Beeld: Steenvlinder
Zo komt het eruit te zien | Beeld: Steenvlinder

Waar en wanneer?

Heb je interesse in deze vrijkomende kluswoningen en kavels? Houd dan de website van Nijverheid Leiden goed in de gaten. In maart worden de prijzen bekend gemaakt en vanaf juni wordt er gestart met de verkoop. Volgens de planning kan er halverwege 2020 gestart worden met klussen en bouwen.

Op de hoogte blijven van alle informatie? Houd de website van Nijverheid Leiden in de gaten of volg hen op Instagram en Facebook.

Dit vind je misschien ook leuk:

Woningalert: delen van eeuwenoude boerderij in Rijswijk te koop

Wonen in een boerderij op loop- en fietsafstand van Den Haag en het centrum van Rijswijk. Klinkt als...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Steenvlinder Kavelmakers. Meer over Steenvlinder Kavelmakers ontdekken?

Steenvlinder Kavelmakers

makelaars

Oosteinde 237, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

adv.