Wil je je huis verkopen? Volg dit stappenplan!

Aangeboden door Tettero & Wetters Makelaars 5 december 2017

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? Samen met Tettero & Wetters makelaars helpen wij jou met een stappenplan zodat je precies weet wat je te doen staat. Zo verkoop je je huis in Den Haag zonder problemen!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Plan een intake bij je makelaar

Tettero & Wetters makelaars
Tettero & Wetters makelaars

Misschien heb je al eens een huis verkocht en was het contact met deze makelaar goed en voor herhaling vatbaar, misschien heeft iemand uit je netwerk een goed tip. Maar nu is de tijd om een makelaar te vinden die je gaat helpen bij het verkoopproces. Ben Wetters: “In dit stadium komen wij altijd persoonlijk langs voor een opname van de woning en een vrijblijvende waardebepaling. Natuurlijk willen we ook weten wat de wensen zijn van de verkoper. Wij denken graag mee vanuit onze jarenlange ervaring over de juiste aanvliegroute en strategie voor de verkoop.”

Bepalen vraagprijs

Tettero & Wetters makelaars
Tettero & Wetters makelaars Foto: ANP

Vanuit de opname van de woning volgt een advies over de vraagprijs en de manier waarop de woning in de markt gezet kan gaan worden. Het is natuurlijk heel verleidelijk om meteen bedragen te noemen, maar doorgaans kiest Tettero & Wetters makelaars ervoor hier nog even mee te wachten tot zij gedegen marktonderzoek hebben gedaan. Zodra er een akkoord is bereikt over de vraagprijs volgt het verdere verkooptraject. Voor een makelaar betekent dat: verzamelen van alle relevante documenten en gegevens op bouwkundig en juridisch vlak, het nagaan van diverse informatiebronnen zoals gemeente, Kadaster en eventueel vereniging van eigenaars.

Verkoopbrochure

Tettero & Wetters makelaars
Tettero & Wetters makelaars

Als alle feiten verzameld zijn door de makelaar is het tijd om de verkoopbrochure te maken en de woning via Funda aan te melden. Bij Tettero & Wetters makelaars houdt dat het volgende in:

1 . De woning wordt gefotografeerd door een professionele vastgoedfotograaf. Er wordt een verkoopbrochure afgedrukt in kleur met diverse binnenfoto’s. Bij iedere bezichtiging overhandigen zij aan de kandidaat-kopers deze brochure met de benodigde informatie.
2. De woning wordt volgens de NEN2580 norm ingemeten en er worden professionele plattegronden gemaakt welke worden geplaatst op de Funda website.
3. Zij brengen de woning op de huizenmarkt middels het landelijk NVM-uitwisselingssysteem en de etalage. Dit alles met de uitgebreide fotoreportage en informatie van de woning; tevens wordt er (in overleg) een bord “Te Koop” geplaatst, waardoor het voor een potentiële koper direct duidelijk is dat jullie woning te koop staat.

Eventueel kun je nog kiezen uit de volgende extra’s: bouwkundige keuring, stylingadvies, een maandplaatsing “Tophuis” op de Funda website, organiseren open huis, virtuele tour / video van de woning.

Bij Tettero & Wetters makelaars geldt: “Verkopen doen we samen. Alle activiteiten gaan in overleg en in samenspraak met jou als verkoper. Samen bepalen we welke strategie voor de woning het beste is. Wij vinden het belangrijk dat je constant op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen die er gaande zijn. Het komt er eigenlijk op neer dat wij je ontzorgen vanaf het moment dat het vertrouwen in ons is gesteld en wij de verkoopopdracht mogen uitvoeren.”

Verkoopproces

Hoe fijn! Je huis staat op Funda en de bezichtigingen gaan van start. Dat betekent dus vaak opruimen en veel rondjes met de hond lopen 😉 Als er een hele grote toestroom is van kijkers, kan de makelaar er voor kiezen om een aantal vaste kijkdagen te plannen. Dat houdt het voor jullie als verkopers ook overzichtelijk. Het wachten is nu op een geschikte koper met een interessant bod. De makelaar regelt alle bezichtigingen, onderhandelingen, tussentijdse rapportages en houdt jou als verkoper steeds op de hoogte. Zodra jullie tevreden zijn met het bod gaat het laatste hoofdstuk in…

Koopovereenkomst & overdracht

Tettero & Wetters makelaars
Tettero & Wetters makelaars Foto: ANP

De makelaar stelt een voorlopige koopovereenkomst op. In dit document, ook wel koopakte genoemd, leg je alle details vast rondom de verkoop. Hierin staat de afgesproken koopprijs, de betalingsafspraken, de datum van overdracht en de ontbindende voorwaarden. Alle zaken die jij als verkoper achterlaat in de woning of juist meeneemt, zoals de gordijnen, staan op een aparte lijst vermeld. Na het tekenen van deze akte gaan de 3 (spannende!) dagen bedenktijd voor de koper in. Dit is bij wet bepaald om de koper die spijt krijgt een way out te bieden. Na deze 3 dagen kan de koper er alleen nog onderuit als hij/zij kan aantonen dat de financiering niet is gelukt. Wanneer alles rond is, komt de dag van overdracht bij de notaris. Voordat jullie naar de notaris gaan, wordt de woning geïnspecteerd en nemen jullie alle meterstanden op. Als alle handtekeningen zijn gezet bij de notaris is het helemaal officieel. Je mag elkaar de hand schudden en de sleutels aan de nieuwe eigenaar overhandigen.

Tettero & Wetters Makelaars makelaars

nu gesloten09:00 - 17:00

Zeestraat 40, Den Haag

Bekijk meer:makelaars
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶