Verhuizen naar of binnen Den Haag? Dit zijn de tips per Haagse buurt

Aangeboden door Van den Akker NVM Makelaars 5 november 2018

Lastig hé, verhuizen? Of je nou naar Den Haag gaat verhuizen of al in Den Haag woont. Je hebt eigenlijk niks aan een geweldige koop- of huurwoning als de buurt niet bij je past. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we een lijstje gemaakt met de tops van 4 gewilde Haagse buurten. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wonen in Bohemen – Meer en Bos

Ben je op zoek naar woning een rustige wijk met veel groen in Den Haag? Dan is deze Haagse buurt wat voor jou. Bohemen, Meer en Bos is een woonwijk met appartementen en een klein aantal eengezinswoningen uit de jaren ’30 tot en met de jaren ’60. Wandelen met de hond doe je in het park Meer en Bos of het sportpark Bosjes van Pex.

Winkelen

Lekker croissantjes halen op zaterdagochtend doe je in overdekte winkelcentrum op het De Savornin Lohmanplein of de Goudsbloemlaan, beiden zijn op 5 tot 10 minuten fietsen afstand. Zin om een lekker hapje te eten? Fiets dan een stukje door naar de Appelstraat. Hier vind je allerlei leuke eetgelegenheden, kapperszaken en andere winkeltjes.

Tops

 • Landgoed Meer en Bos: bosrijk landgoed uit de 17e eeuw
 • Bosjes van Pex: openbaar natuurgebied en sportpark aan de rand van de wijk
 • Westduinpark: duinpark op loopafstand
 • Strand: om de hoek ligt elf kilometer strand langs de Noordzee
 • Veel recreatiegebied om de hoek: Landgoed Ockenburgh als startpunt van een heerlijke wandeling of fietstocht door groengebieden

Lijkt het je wat? Dit leuke huis staat nu te koop in deze buurt.

Wonen in het Statenkwartier

Wonen te midden van leuke winkelstraten (lees: Frederik Hendriklaan, Willem de Zwijgerlaan, Aert van der Goesstraat) in een chique, statige buurt dichtbij het strand en het centrum. Niet gek dat deze buurt zo gewild is!

Woningen in het Statenkwartier 

In het Statenkwartier vind je veel historische woningen van begin vorige eeuw die ruim opgezet zijn en een statig karakter hebben. Uitwaaien doe je op het strand van Scheveningen waar je binnen 5 min heen fietst. Ook voor een wandeling in het groen hoef je niet ver te reizen. Het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes liggen vlakbij. Hier kun je heerlijk wandelen, sporten, bootje varen of in het voorjaar en de zomer genieten van een culinair festival zoals de Parade, TREK of DORST.

Tops

 • Frederik Hendriklaan: lange gezellige winkelstraat met een breed aanbod van vaak luxe en hoogwaardige winkels. Ook leuk: de jaarlijkse koningsmarkt wordt hier gehouden.
 • Diverse musea op loopafstand: Zo ook het internationaal gerenommeerde Gemeentemuseum.
 • Strand op fiets- of zelfs loopafstand!

Lijkt het je wat? Dit leuke huis staat nu te koop in het Statenkwartier.

Wonen in het Regentessekwartier

Het Regentessekwartier is super hip!  Twee stappen buiten het centrum vind je deze veelzijdige en levendige wijk. Veel jonge mensen en jonge ondernemers hebben hun plekje hier gevonden. Wil jij altijd als eerste de nieuwste koffiezaakjes ontdekken en ben je graag onder de mensen? Dan is deze buurt wat voor jou.

Woningen in het Regentessekwartier 

Het Regentesse- en Valkenboskwartier is compact en monumentaal met een mix van grote en kleine woningen vooral van vóór 1916. Met de tram of de fiets ben je binnen een mum van tijd op het strand of het centrum. Hippe winkels en creatieve bedrijvigheid bevindt zich overal om je heen. Jouw favoriete winkelstraat wordt de Weimarstraat.

Tops

 • Het Valkenbosplein: bruisende plek met veel cafés en restaurants.
 • Park de Verademing: dé plek om te voetballen of skaten.
 • De Nieuwe Regentes: theater voor kunst- en cultuur van, voor en door de buurt.
 • Emma’s Hof: één van de mooiste openbare stadstuinen van Den Haag.
 • De Weimarstraat: Een gezellige winkelstraat met een fijne mix van eetcafés en cultuur.

Lijkt het je wat? Dit leuke huis staat nu te koop in het hippe Regentessekwartier.

Wonen in Ockenburgh/ Kraayenstein

Wonen in een luxe, riante woonwijk dichtbij het strand en veel groenvoorzieningen. Lekker zeg, die rust! Deze woonwijk ligt dichtbij landgoed Ockenburgh en het strand, dus wie van buiten houdt kan hier zijn hart ophalen. Winkelen doe je in de aangrenzende wijken.

Woningen 

In Ockenburgh staan met name woningen uit de jaren ‘80 en veel nieuwere, ruime eengezins- en twee-onder-een-kap woningen. De komende jaren breidt het aantal nieuwbouwwoningen nog flink uit met ruime eengezinswoningen – duinvilla’s, duinchalets en appartementen.

Tops

 • Strand: het prachtige strand strekt zich uit van Kijkduin tot Scheveningen
 • Boulevard: gezellige restaurants met uitzicht op zee
 • Westduinpark: uniek beschermd natuurgebied tussen zee en stad ligt op loopafstand.
 • Landgoed Ockenburgh: landgoed en parkachtig bos met allure
 • Brasserie Ock: gezellig restaurant in het voormalig landhuis Ockenburgh
 • Zandmotor: een dynamisch wad-achtig gebied waar je kunt wandelen, (kite)surfen en lekker uitwaaien

Lijkt het je wat? Dit leuke huis staat nu te koop in Kraayenstein.

Meer weten?

Leuk natuurlijk dit lijstje, maar er zijn natuurlijk nog veel meer fijne buurten in Den Haag. Van Den Akker NVM Makelaars helpt je graag bij het vinden van de juiste woning, in jouw favoriete Haagse buurt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van den Akker NVM Makelaars. Meer over Van den Akker NVM Makelaars ontdekken?

Van den Akker NVM Makelaars makelaars

Nu gesloten09:00 - 17:30

Reinkenstraat 72, Den Haag

Bekijk meer:makelaars
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.