Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruil je grote sociale huurwoning in voor een kleine en krijg €2.700,-

Door Allan Vos 12 februari 2020

Om de Haagse huizenmarkt een beetje op te schudden, in positieve zin, is bedacht dat mensen die (te) groot wonen de kans te geven hun woning in te ruilen voor een kleinere. Degenen die dit doen krijgen daarvoor een mooie bonus.

Maar liefst €2.700,- ligt klaar voor huurders die doorstromen vanuit een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning. Hiermee wil de gemeente Den Haag stimuleren dat er meer woningen vrijkomen voor grote gezinnen en mensen die dat willen gemakkelijker kunnen verhuizen naar passender, kleine woningen.

Sociale huur

In Den Haag is één op de vijf sociale huurwoningen groot genoeg voor een gezin, terwijl er nu vaak nog één of twee personen wonen. Veel mensen blijven vaak lang in het huis wonen waar ze woonden toen (bijvoorbeeld) de kinderen nog thuis woonden. Tegelijk zijn er veel nieuwe gezinnen met kinderen hard op zoek zijn naar een grotere sociale huurwoning.

Verhuisvergoeding

Onder een grote woning wordt verstaan een sociale huurwoning van een woningcorporatie, die bestaat uit vijf kamers of meer, met minimaal 80 vierkante meter woonoppervlak. De verhuisvergoeding is er voor huishoudens van maximaal drie personen die verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning, een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen.

Naast de premie zijn er ook mogelijkheden voor bemiddeling naar een nieuwe woning. De subsidieregeling geldt sinds 1 februari 2020. Huurders die belangstelling hebben, kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen voor de verhuisvergoeding.

Lees ook:

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Den Haag

We schreven eerder al over hoe je in Den Haag aan een sociale huurwoning komt. Een onderwerp dat ger...

Dit wil je weten over sociale huurwoningen in Den Haag

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij Woonnet Haaglanden (sociale wo...

Jeanette won nèt niet Heel Holland Bakt maar start binnenkort een eigen high-tea service

Jeanette Hendrikx is in korte tijd een bekende Hagenaar geworden dankzij haar deelname aan het popul...

5 x Haagse koopwoningen onder €150.000,- met 60m2 of meer

We hebben ze gevonden hoor! Koopwoningen van 60 vierkante meter of groter voor maximaal anderhalve t...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.