Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Per jaar komen er 750 nieuwe sociale huurwoningen in Den Haag

Door Joyce Hoogland 9 juli 2019

Dat er een grote woningnood is in Den Haag is niets nieuws. Wij schrijven er wekelijks over. Daarom is het fijn om ook eens met goed nieuws te kunnen komen. Tot 2021 komen er in Den Haag jaarlijks minstens 750 sociale huurwoningen bij. Dat schrijft wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling & Wonen) in een brief aan de Gemeenteraad.

“De Haagse woningmarkt staat onder druk en er zijn veel mensen die zoeken naar een betaalbare woning. Daarom maken we nu tempo en zorgen we voor veel nieuwe betaalbare woningen”, aldus Revis.

Woningen

De komende drie jaar worden er 3770 sociale huurwoningen gebouwd. Onder andere aan de Waldorpstraat komen 623 woningen, op de Binckhorst aan de Pegasusweg 300, aan het Maanplein 162 en op het Erasmusveld 124. Verder worden er 820 woningen vervangen.

Afspraken

Eerder dit jaar zijn er al wat afspraken gemaakt over de Haagse woningmarkt. Zo moet bij nieuwbouw 30% sociale huur zijn en daarnaast moeten er dus 750 sociale huurwoningen per jaar worden bijgebouwd (tot 2021). Als er sociale huurwoningen moeten worden gesloopt, dan worden minstens hetzelfde aantal sociale huurwoningen herbouwd.

Lees ook:

Zo kom je in aanmerking voor urgentie bij sociale huur in Den Haag

We schreven eerder al over hoe je in Den Haag aan een sociale huurwoning komt. Een onderwerp dat ger...

Dit wil je weten over sociale huurwoningen in Den Haag

Wat kost een sociale huurwoning? Hoelang moet je inschreven staan bij Woonnet Haaglanden (sociale wo...

Er komen 164 sociale huurwoningen op de Binckhorst

Goed nieuws voor woningzoekers. Op de Binckhorst worden zo’n 5000 woningen gebouwd en woningcorporat...

adv.