Wow, hier komen wel heel grote wolkenkrabbers

Door Joyce Hoogland 17 maart 2019

Den Haag heeft meer woningen nodig. In de breedte is de ruimte maar beperkt, maar in de hoogte niet. Het meest logische is dus om flinke wolkenkrabbers te gaan bouwen en dat is ook wat gaat gebeuren. Onder andere rondom station Hollands Spoor.

In het gebied van de Laakhavens gaat de komende tijd veel veranderen. Er komt een moderne stadswijk met zo’n 900 woningen en daarnaast is er ruimte voor bedrijven, horeca en dienstverlening.

Hoogte

Voorheen mochten gebouwen in Den Haag maximaal 140 meter hoog zijn. Daar is verandering in gekomen. De maximale bouwhoogte is losgelaten en dus mogen er hogere wolkenkrabbers gebouwd worden.

Aan de Laakpoort, waar nu het zogenoemde glaspaleis staat, komen twee woontorens van 135 en 180 meter hoog! In totaal komen daar 1500 woningen.

Verder komen er onder andere aan het Trekvlietplein gebouwen van zo’n 3 en 4 woonlagen en aan de Vlietpoort komt een toren van maximaal 75 meter hoog.

Achter Station Hollands Spoor wordt gebouw The Globe gesloopt en daarvoor in de plaats komen twee woontorens van 160 meter. En dat is nog niet alles. Aan het Leemansplein staat nu al een toren met studentenwoningen en daar komt een tweede bij.

adv.