Vanaf dit nieuwe gebouw heb je een vrij uitzicht over stad en zee

Door Joyce Hoogland 13 mei 2019

We herkennen het voormalige Norfolk-terrein bijna niet meer. Het is al aardig volgebouwd en afgelopen week is de bouw van een gigantisch flat begonnen. Op het puntje van het terrein komt een gebouw met 45 appartementen vanaf waar je een vrij uitzicht over zee hebt. Het gebouw heet dan ook heel toepasselijk Zeezicht.

Het gebouw heeft een bijzondere vorm dat is geïnspireerd op een groot zeil en is maar liefst 40 meter hoog.

Chique

Hier gaat het om chique appartementen. Het is natuurlijk een top locatie met uitzicht over de zee en de stad en daarom vallen de huurwoningen ook onder het hogere segment. Onder de grond komt een parkeergarage met daarop een duinlandschap.

Houtrusweg

Er zijn al veel nieuwe woningen bijgekomen op Scheveningen en daarom is het handig om de Houtrustweg opnieuw in te richten. Het gaat dan om het deel vanaf de Pluvierstraat tot aan het Zuiderstrandtheater. De weg wordt daar opgehoogd en verbreed. Aan de kant van Duindorp komen er bredere stoepen, verder komt er een fietspad in beide richtingen en één rijbaan met parkeerstroken, daartussen is ruimte voor groen.

Verder krijgt de weg asfalt in plaats van klinkers en mag je er straks 50 km per uur rijden. Deze werkzaamheden beginnen in augustus 2019.

Artist Impressie

Meer over

Nieuwbouw

adv.