Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Den Haag komen 136 sociale huurwoningen (en dit gaat er tegen de vlakte)

Door Lizette Bremer 28 januari 2020

Den Haag krijgt er 136 sociale huurwoningen bij. Daarvoor wordt het verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade in Laak gesloopt: wél jammer dat het stenen kunstwerk van de vroegere Majellakerktoren ook tegen de grond gaat.

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat er weer woningen bijkomen, in dit geval voor ouderen die steeds langer thuis moeten blijven wonen. Er staan 103 tweekamerappartementen van 45 tot 50m2 en 33 driekamerappartementen van 60 tot 70 m2 op de planning van woningbouwcorporatie Staedion. Het gebouw krijgt een milieubewust tintje compleet met zonnepanelen en geen gasaansluiting.

Stukje geschiedenis verloren

Maar, helaas, met nieuwbouw gaat er soms ook een stukje geschiedenis verloren. Vroeger stond op deze plek namelijk de Sint Gerardus Majellakerk, gebouwd in 1924 naar ontwerp van architect Jan Stuyt. Maar weer afgebroken in 1984. Om die mooie kerk toch te blijven herinneren is er op de muren van het huidige verzorgingshuis een afbeelding van de bijzondere kerktoren gemaakt. Met de sloop gaat die dus ook verloren: volgens sommigen een stukje geschiedenis die weer verdwijnt.

Tekst gaat verder onder de foto

De St. Gerardus Majellakerk in volle glorie in 1982. Foto Haags Gemeentearchief

Sloop

De verwachting is dat de sloop van het verzorgingshuis in het voorjaar van 2020 gaat beginnen, en de verwachte oplevering van de nieuwe woningen is eind 2022.

adv.