Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse studenten opgelet: Er is een nieuw studentencomplex

Door Joyce Hoogland 23 mei 2019

Er komen steeds meer studenten naar Den Haag en die moeten natuurlijk allemaal een plekje hebben. Vandaag (donderdag 23 mei) is aan het Leemansplein een nieuw studentencomplex, met 481 woningen, geopend.

De Leemanstoren, achter de Haagse Hogeschool, is 70 meter hoog en de studio’s zijn ruim 21 vierkante meter. In die ruimte is een woongedeelte/ keuken en eigen badkamer met douche en toilet.

Gestoffeerd

Studenten kunnen zo een studio betrekken, ze hoeven niet eens te verven. Wel moeten ze hun eigen meubels meenemen. De totale brutohuur is €545,-, met servicekosten en na aftrek van huurtoeslag bedraagt de huur nog geen 375 euro.

Van de 481 woningen zijn er 198 ingericht voor internationale studenten, deze studio’s zijn naast gestoffeerd ook nog eens gemeubileerd.

Extra’s

In het complex is een wasserette, een fietsenstalling en een ontmoetingsplek waar de bewoners samen kunnen chillen. Dit is een soort dorpsplein met natuurlijk een koffieautomaat. Ook is er een bibliotheekruimte waar studenten rustig kunnen studeren.

Wonen

Dit klinkt voor een student waarschijnlijk als muziek in de oren. Jammer genoeg zijn de meeste woningen al bewoond. Maar je kunt je natuurlijk altijd inschrijven bij Room.nl. Misschien heb je dan volgend jaar een mooie kamer aan het Leemansplein.

Lees ook:

Hier betaal je echt veel te veel voor een studentenkamer

We hebben slecht nieuws voor studenten die in Den Haag (willen) wonen. Studentenvakbond SLVb heeft o...

Er komen 164 sociale huurwoningen op de Binckhorst

Goed nieuws voor woningzoekers. Op de Binckhorst worden zo’n 5000 woningen gebouwd en woningcorporat...

Vanaf dit nieuwe gebouw heb je een vrij uitzicht over stad en zee

We herkennen het voormalige Norfolk-terrein bijna niet meer. Het is al aardig volgebouwd en afgelope...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.