Er komen 1500 nieuwe woningen in twee enorme torens

Door Joyce Hoogland 17 april 2019

Architectenbureau Mecanoo heeft het ontwerp voor hoogbouwproject The Grace, aan de Rijswijkseweg bij station Hollands Spoor, gepresenteerd. Er komen twee torens van 180 en 150 meter hoog! Daarin komen woningen en kantoren.

De twee torens worden aardig hoog. Even vergelijken: Het Strijkijzer is 132 meter, de Haagse tieten zijn 104 meter en het Ministerie van Veiligheid en Justitie is 146 meter hoog.

In de twee gigantische torens is plek voor 1500 woningen waaronder sociale woningen, middeldure huur en vrije-sector huurwoningen. Verder komt er 6000 vierkante meter kantoor.

De hoogte in

Den Haag gaat de komende twintig jaar waarschijnlijk flink groeien. Er wordt verwacht dat we van 525.000 naar 625.000 inwoners gaan. Die moeten allemaal een plekje hebben. Ruimte in de breedte is aardig beperkt, maar in de hoogte niet. Daarom komen er bij de verschillende stations nieuwe hoge gebouwen.

De twee hoge torens met de naam The Crace moeten straks de Binkchorst en de Laakhavens met elkaar verbinden. De gebouwen komen aan de Rijswijkseweg. Bewoners hebben vanaf daar een uitzicht over de Trekvliet, nu misschien nog niet heel gezellig maar de oevers daarvan worden de komende jaren verbouwd tot parken.

De bouw van de toren begint eind dit jaar of begin volgend jaar.

The grace, Foto Mecanoo
The grace, Foto Mecanoo
The grace, Foto Mecanoo
The grace, Foto Mecanoo
The grace, Foto Mecanoo
The grace, Foto Mecanoo

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.