Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws: dit kost een vrije sector huurwoning in Den Haag

Door Carin van der Meij 15 oktober 2020

Er is licht aan het einde van de tunnel: voor het eerst in zes jaar tijd is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in de vrije sector gedaald. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2020 van huurwebsite Pararius.

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 710,86 per maand, die minimaal zestig en maximaal driehonderd vierkante meter groot zijn). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Huurprijzen vrije sector in Den Haag

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Den Haag maandelijks gemiddeld €16,- per vierkante meter aan huur, dat is €1.120 voor een huis van 70 vierkante meter. 1,5% minder dan vorig jaar.

Altijd leuk om ons te vergelijken met andere steden: in Amsterdam betalen ze €22,09 per vierkante meter en dan betaal je dus voor 70 vierkante meter €1.546 per maand. Een even grote woning kost in Eindhoven zo’n € 961 per maand.

Tekst loopt door onder de grafiek

Landelijke daling van huurprijzen

Landelijk was er het derde kwartaal een daling van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Is hier een verklaring voor? Het woningplatform Pararius denkt dat dit komt door de uitbraak van het coronavirus. Doordat er minder expats zijn, worden huurwoningen die vrijkomen minder snel verhuurd. Waardoor verhuurders besluiten om de woningen goedkoper aan te bieden.

Niet in alle steden waren huurders voordeliger uit. Zo zijn de vrije sector huurprijzen in Rotterdam gestegen naar € 16,05 per vierkante meter, in Nijmegen naar € 13,65 per vierkante meter. In Tilburg was je ook iets meer kwijt, namelijk € 12,96 per vierkante meter.

Lees ook:

In dit oude schoolgebouw komen sociale huurwoningen

Het oude schoolgebouw aan de Twickelstraat in Moerwijk staat al een tijdje leeg, in 2018 is de Van d...

adv.