Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pfff. Huizenprijzen zijn wéér gestegen, het wordt echt onbetaalbaar in Den Haag

Door Joyce Hoogland 14 oktober 2019

Wil je een huis kopen in Den Haag? Dan heb je het niet makkelijk, en het wordt er ook niet beter op. De afgelopen jaren bleven de huizenprijzen maar stijgen en nu hebben we wéér slecht nieuws. De gemiddelde prijs voor een huis in Den Haag is gestegen tot vér boven de drie ton, meldt het AD

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), afdeling Haaglanden, bracht vandaag het rapport met kwartaalcijfers uit. In Den Haag stegen de prijzen in het afgelopen jaar met drie procent. Een gemiddelde woning in de stad kost nu 323.700 euro, terwijl die prijs vorig jaar nog 312.000 euro was en twee jaar eerder 274.600 euro.

Drama

Ondanks de lage rente kun je dus met een gemiddeld salaris al niet meer een gemiddeld huis kopen in Den Haag. “Zeker nieuwbouwwoningen zijn voor mensen met een gemiddeld salaris niet te betalen”, stelt Jan Kokje, voorzitter van NVM Haaglanden.

Wel staan huizen tegenwoordig langer te koop en worden er minder verkocht dan voorgaande jaren. Een huis staat nu gemiddeld 36 dagen te koop in Den Haag en vorig jaar was dat nog 29 dagen. Maar dat zegt natuurlijk niks over de vraag, mensen kunnen het gewoon niet meer betalen.

Lees ook:

Dit is het goedkoopste woonhuis dat nu te koop staat in Den Haag

Door de krapte op de Haagse woningmarkt moet je vaak diep in je buidel tasten om een huisje te kopen...
Den Haag. Foto Duarte Nobre

Een huis kopen met erfpacht, wat houdt dat in?

Het AD schreef onlangs dat meer huiseigenaren binnenkort de grond ónder hun huis op kunnen kopen. Hu...

Lekker warm! 5 x Haagse koopwoningen met een open haard

Het doet pijn om te zeggen, maar de zomer is toch echt voorbij. De lucht is wat grauwer en de temper...

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.