Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huis kopen? Dit effect heeft een studieschuld op je hypotheek

Aangeboden door Tettero & Wetters Makelaars 30 augustus 2019

In Nederland hebben bijna een miljoen mensen een studieschuld van gemiddeld € 15.000. Heb jij ook een studieschuld en wil je binnenkort een huis kopen? Dan ben je vast benieuwd wat dat luxe studentenleventje voor effect heeft op de hoogte van je hypotheek. 

Vrijwel alle leningen en kredieten worden geregistreerd bij het BKR. Deze stichting is er om te voorkomen dat mensen te veel schulden maken en in de problemen raken wanneer ze niet meer kunnen terugbetalen. Banken en financiële instellingen kunnen toetsen bij het BKR of de gevraagde lening bij het inkomensplaatje past. Blijkt daar uit dat je te veel leningen hebt? Dan kan het leiden tot een lager maximum of het totaal weigeren van een hypotheek.

Problemen voorkomen

Het is vervelend natuurlijk, als je door je studieschuld een lagere of geen hypotheek kunt krijgen maar het zorgt er wel voor dat je niet in de financiële problemen komt. Echter, een studieschuld, leningen bij familie en huurachterstanden worden (nog) niet geregistreerd bij het BKR. Toch is het wel verstandig om deze te melden, want je wilt niet in een schuldsanering komen omdat je je maandelijkse lasten niet kunt betalen.

Handig overzicht

Een studieschuld heeft dus wel degelijk invloed op de hoogte van je hypotheek. Om dit aan te geven heeft Independer  in samenwerking met het AD een handig overzichtje ontwikkeld waarin je in een oogopslag kunt zien hoeveel invloed een bepaalde lening heeft op jouw gewenste hypotheekbedrag.

De hypotheekadviseur

Je kunt natuurlijk ook langs de hypotheekadviseur gaan. Bijvoorbeeld hypotheekadviseur en jurist Onno Andriesen van Tettero & Wetters Makelaars. Een adviesgesprek kost helemaal niets! Vervolgens word je tegen gereduceerd tarief (€1.750) begeleid. Deze prijs is all inclusive, dus geen extra toeslagen voor het afsluiten van verzekeringen. Ook het regelen van een starterslening, voor starters die het huis van hun dromen niet regulier bij de bank kunnen financieren, valt onder de service. Is alles geregeld? Dan heb je nog recht op nazorg. Alleen wanneer er sprake is van een compleet nieuwe situatie worden weer nieuwe tarief afspraken gemaakt.


Meer over Tettero & Wetters Makelaars ontdekken?

Tettero & Wetters Makelaars makelaars

Op aanvraag

Zeestraat 40, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

adv.